Cupa Mondiala 2014

Brazilia-Mexic: La ce sa se mai astepte acum mexicanii? (LIVE, 22:00)

Brazilia si Mexic se intalnesc pe Arena Castelao din Fortaleza dupa ce au castigat primele meciuri din Grupa A. Cele doua echipe deschid faza a doua a grupelor de la Cupa Mondiala 2014. In primul meci, mexicanii au dat trei goluri valabile, dar li s-a pus doar unul pe tabela. La ce se se astepte acum, cu Brazilia, dupa ce gazdele au avut nevoie de un penalty inventat ca sa se desprinda de Croatia, ai carei jucatori au fost trimisi in pragul depresiei si au trebuit sa faca baie in piscina dezbracati ca sa isi mai revina? Meciul est e live aici.

Brazilia a depasit in primul meci Croatia cu ajutorul arbitrului japonez Yuichi Nishimura, cel care a acordat un penalty inexistent la scorul de 1-1. Faza a generat un imens scandal la nivel mondial si a ridicat din nou intrebari cu privire la calitatea arbitrilor promovati de FIFA la turneele finale.

Nici Mexic nu a scapat de problemele de arbitraj, avand doua goluri anulate pe nedrept in disputa contra Camerunului. In cele din urma “Aztecii” s-au impus cu 1-0.

Luis Felipe Scolari are probleme cu Hulk, masivul atacant care a parasit antrenamentul de duminica acuzand o accidentare. In absenta acestuia, Scolari ar putea miza pe Bernard, jucatorul de 27 ani de la Sahtior Donetk. Ramires de la Chelsea ar putea reprezenta o alta solutie la mijlocul terenului.

De cealalta parte, Mexic va miza pe aceeasi echipa ca in prima partida pe principiul ca formula castigatoare nu se schimba. Peralta si Moreno au acuzat lovituri dupa inclestarea cu africanii, dar pot juca fara probleme contra Braziliei. Javier Hernandez va incepe astfel din nou meciul din postura de rezerva.

Intalniri directe

Brazilia si Mexic se intalnesc pentru a patra oara la Cupa Mondiala. “Selecao” a castigat precedentele trei dispute cu un golaveraj teribil: 11-0. 

Prima intalnire intre cele doua la Cupa Mondiala a avut loc in partida de deschidere a turneului final din 1950, gazduit de asemenea de Brazilia. Formatia gazda s-a impus cu 4-0 pe vechiul Maracana.

Ultima confruntare a avut loc la Cupa Confederatiilor din 2013 la fel ca si acum pe Estadio Castelao din Fortaleza. Neymar si Jo au marcat in victoria cu 2-0 a Braziliei.

Stiati ca...

Mexic a invins o singura data Brazilia pe terenul acesteia. S-a intamplat pe 31 octombrie 1968 intr-un amical (2-1).

Echipe probabile

BRAZILIA : Julio Cesar - Daniel Alves, David Luiz, Thiago Silva (cap), Marcelo - Luiz Gustavo, Paulinho - Ramires (ou Hulk), Oscar, Neymar - Fred 

MEXIC : Ochoa - F.Rodriguez, R.Marquez (cap), H.Moreno - H.Herrera, Aguilar, Vazquez, Layun, Guardado - G.Dos Santos, Peralta



Brazilia-Mexic: La ce sa se mai astepte acum mexicanii? (LIVE, 22:00)