Cupa Mondiala 2014

CADOU DE INCEPUT Brazilia debuteaza cu o victorie discutabila la Cupa Mondiala

Atunci cand imnul Braziliei s-a cantat pe Stadionul Sao Paolo toata lumea a putut simti ca Brazilia joaca la Cupa Mondiala. Numai ca gazdele si-au marcat un autogol si mai tarziu au avut nevoie de un penalty inventat de arbitrul de centru pentru a trece in fata cu 2-1.
LINKURI RAPIDE: Stiri Cupa Mondiala Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaProgram CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Inainte de startul meciului, jucatorii, rezervele, antrenorul si spectatorii au cantat strofe suplimentare, secunde bune, dupa ce imnul s-a oprit in boxele arenei din Sao Paolo. Tot stadionul a cantat din memorie, fara acompaniament, intreb imnul Braziliei. Asa ceva nu s-a mai vazut niciodata.

Insa, in partida, situatia nu a fost usoara. Condusa din minutul 11, in urma autogolului inscris de Marcelo, Brazilia a revenit pe tabela si a castigat primul meci din cadrul Grupei A, 3-1 in fata Croatiei, si multumita unei decizii de arbitraj cel putin discutabile a arbitrului japonez Yuichi Nishimura. In schimb, croatii au acuzat neacordarea unei lovituri de pedeapsa la un duel consumat in careu intre Dani Alves si Ivica Olic. Neymar a intors soarta meciului, iar Oscar si-a incununat evolutia splendida cu un gol magnific, cu spitul, din afara careului.

Cupa Mondiala din Brazilia a debutat cu o ocazie mare de gol la poarta lui Julio Cesar, salvat de finalizarea imprecisa a lui Olic, care s-a inaltat bine de langa Dani Alves, dar nu a putut converti in gol centrarea de calitate a lui Perisic.

In minutul 11, Olic si-a luat revansa cu o centrare inselatoare spre Jelavic, prin care l-a pacalit pe Marcelo. Fundasul lui Real Madrid a deviat nefericit in proprie poarta o minge trimisa de pe partea stanga de Olic. Croatia deschidea scorul fara sa fi sutat pana atunci o data pe poarta.

Primul gol al Braziliei la acest mondial avea sa vina in minutul 29, dupa un forcing al Selecao, care a mai incercat poarta adversa, prin Paulinho si Oscar, in minutele 21 si 23. Oscar s-a descurcat de minune la mijlocul terenului, pasandu-i lui Neymar Junior, care a restabilit egalitatea cu un sut plasat, la firul ierbii, din afara careului. Mingea a lovit bara s a intrat in plasa, superba executie.

La zece minute de la reluarea jocului, arbitrul nipon Yuichi Nishimura a considerat regulamentar un contact consumat in suprafata de pedeapsa a gazdelor intre Ivica Olic si Dani Alves.

In minutul 70, Nishimura a dictat penalti la o tinere sanctionabila doar in baschet, iar Neymar a realizat dubla cu toata opozitia lui Pletikosa. Un penalty inventat, spre disperarea croatilor care l-au inconjurat pe arbitrul de centru, impasibil.

Sapte minute mai tarziu, David Luiz putea rezolva ecuatia intalnirii cu o lovitura de cap din plonjon la serviciul lui Oscar. 

De acest lucru s-a ocupat Oscar, omul meciului, care l-a invins pe Pletikosa cu o executie superba de la semidistanta.

Brazilia a ramas neinvinsa la meciurile de debut din cadrul unui Campionat Mondial.

Brazilia: Julio Cesar, Dani Alves, Thiago Silva, Luiz, Marcelo, Paulinho (Hernanes 63), Gustavo, Hulk (Bernard 69), Oscar, Neymar (Ramires 88), Fred. Rezerve: Jefferson, Fernandinho, Dante, Maxwell, Henrique, Ramires, Hernanes, Willian, Bernard, Jo, Maicon, Victor.

Croatia: Pletikosa, Srna, Corluka, Lovren, Vrsaljko, Modric, Rakitic, Perisic, Kovacic (Brozovic 61), Olic, Jelavic (Rebic 78). Rezerve: Zelenika, Pranjic, Vukojevic, Schildenfeld, Brozovic, Rebic, Sammir, Vida, Eduardo, Subasic.

Arbitru: Yuichi Nishimura (Japonia)

Cartonase galbene: Neymar 27, Gustavo 88/ Corluka 66, Lovren 70

Cartonase rosii: -

Stadion: Corinthians (Sao Paulo)



CADOU DE INCEPUT Brazilia debuteaza cu o victorie discutabila la Cupa Mondiala