Stranieri

Tottenham, devoratoare de români de-a lungul istoriei

Sursă foto: https://twitter.com/HotspurRelated

La cei 21 de ani ai săi, Radu Drăgușin a devenit cel mai scump jucător român transferat vreodată, depășind recordul stabilit de Adrian Mutu prin trecerea de la Parma la Chelsea în 2004 pentru 19 milioane de euro.

Tottenham va plăti pentru transferul lui Drăgușin de la Genoa suma de 25 de milioane de euro la care se adaugă alte cinci milioane de euro ca bonusuri de performanță.

Drăgușin nu este primul român care va îmbrăca tricoul formației din nordul Londrei.

Alți trei jucători români au evoluat de-a lungul timpului pentru Tottenham. Primii care au deschis acest drum au fost Ilie Dumitrescu și Gheorghe Popescu, coechipieri la Spurs în sezonul 1994-1995.

De altfel, acela avea să fie singurul lor sezon la Tottenham. Cei doi foști mari internaționali români nu s-au adaptat la Spurs și aveau să plece după doar un sezon.

Gheorghe Popescu (23 meciuri / 3 goluri) a plecat la FC Barcelona, unde avea să devină căpitan de echipă și să câștige Cupa Cupelor alături de echipa catalană.

Ilie Dumitrescu (18 meciuri / 4 goluri) a fost împrumutat de Tottenham la Sevilla, după care a fost cedat la rivala locală West Ham United (1996), echipă de care s-a despărțit după doar zece meciuri, fără să marcheze vreun gol.

Tottenham a plătit 9.5 milioane de euro pentru transferul lui Vlad Chiricheș de la Steaua București (actuala FCSB) în august 2013, acesta devenind cel mai scump transfer din campionatul României.

După un debut promițător în tricoul lui Tottenham, Chiricheș (27 meciuri / 1 gol)  a început să aibă evoluții oscilante și în cele din urmă după doi ani a fost transferat la Napoli.



Tottenham, devoratoare de români de-a lungul istoriei