Stranieri

Radu Drăgușin devine cel mai scump jucător român transferat vreodată. A doborât cu mult recordul lui Adrian Mutu

Sursă foto: https://twitter.com/FabrizioRomano

Gigantul Bayern Munchen a făcut oficial o ofertă celor de la Genoa pentru a obține semnătura fundașului Radu Drăgușin. Cu toate acestea, fundașul român a ales să semneze pentru Tottenham, primul club care l-a ofertat de la bun început.

UPDATE, Miercuri - 10:50

Fabrizio Romano anunță că Radu Drăgușin a semnat contractul cu Tottenham, iar Genoa va primi 30 de milioane de euro, plus cedarea jucătorului Spence sub formă de împrumut.

Drăgușin devine astfel cel mai scump jucător din istoria fotbalului românesc, doborând transferul lui Adrian Mutu de la Parma la Chelsea în 2004 pentru 19 milioane de euro.

În istoria lui Tottenham au mai evoluat pentru gruparea londoneză alți patru jucători români: Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu și Vlad Chiricheș.


Știrea inițială

Bavarezii încearcă astfel să-l deturneze pe Radu Drăgușin de pe direcția Londra, acolo unde cei de la Tottenham tatonează terenul de săptămâni bune pentru aducerea internaționalului român.

Tottenham oferă 25 de milioane de euro pentru transferul lui Drăgușin, plus alte 5 milioane de euro sub formă de bonusuri de performanță.

În tranzacție ar putea fi inclus și un jucător care ar urma să ajungă sub formă de împrumut în curtea grifonului genovez.

Oferta înaintată de Bayern Munchen este superioară celei de la Tottenham, după cum anunță jurnalistul italian Fabrizio Romano pe rețelele de socializare, dar nu include niciun alt jucător la schimb.

În zilele următoare este de așteptat ca saga acestui transfer să se încheie, ultimul cuvânt aparținând jucătorului.

Radu Drăgușin are 21 de ani și la ora actuală este unul dintre cei mai bine cotați tineri jucători din fotbalul european.

Un jucător plecat din România de la obscura Regal București direct la Juventus Torino, club la care a debutat în Serie A și care ulterior l-a cedat sub formă de împrumut la Sampdoria, respectiv Salernitana. 

În vara lui 2023 Genoa îl transfera pe Drăgușin de la Juventus pentru 5.5 milioane de euro.



Radu Drăgușin devine cel mai scump jucător român transferat vreodată. A doborât cu mult recordul lui Adrian Mutu