Tenis

Pentru Simona Halep de abia acum urmează greul. Fără clasament stă la mâna organizatorilor de turnee

Sursă foto: https://twitter.com/RelevantTennis

Liberă să concureze din nou, după ce TAS i-a redus suspendarea de dopaj de la patru ani la nouă luni, suspendare care a expirat în iunie 2023, Simona Halep se va confrunta cu o realitate dură.

Simona Halep, vești grozave de la TAS. Suspendarea pentru dopaj a fost redusă la 9 luni și poate reveni oricând pe terenul de tenis !!! Cu spune motivarea TAS (Document)

Prima reacție a Simonei Halep după verdictul TAS: ”Adevărul a prevalat”

Fosta lideră mondială nu mai are clasament în acest moment și pentru a putea concura la turneele din circuitul WTA are nevoie de invitații din partea organizatorilor, așa numitele wild card-uri, pentru a acumula puncte.

Doar așa în viitorul apropiat Simona Halep va putea participa din nou fără emoții la orice turneu dorește, fără a mai sta la mâna altora.

Ce spune regulamentul în acest caz

Simona Halep poate obține în acest an până la maximum zece invitații.

Ilie Năstare comentează verdictul TAS în cazul Simona Halep și nu uită să o atace pe Serena Williams

Șase wild card-uri pot fi primite la turnee de categoria WTA 250, 500 și implicit 1000, dintre care doar trei direct pe tabloul principal și alte trei în calificări.

Alte trei invitații pot fi acordate de organizatorii turneelor WTA 125, cum este cel organizat în ultimii doi ani de Ion Țiriac la București.

În plus față de exemplele de mai sus, Halep poate primi câte o invitație la fiecare dintre cele patru turnee majore (Grand Slam) din calendar.

Simona Halep nu are timp de pierdut și trebuie să profite de fiecare apariție pe teren pentru a avansa în fazele superioare și a obține cât mai multe puncte.

La momentul suspendării din tenis, în octombrie 2022, Halep ocupa locul 10 în ierarhia mondială.

În ianuarie 2023 Halep ieșea din top zece mondial, pentru ca pe 27 august 2023 să coboare pe locul 1138 în ierarhia WTA.

Primul turneu la care Halep ar putea primi wild card este Miami Open, competiție WTA 1000 care va avea loc în a doua parte a lunii martie.



Pentru Simona Halep de abia acum urmează greul. Fără clasament stă la mâna organizatorilor de turnee