Formula 1

E oficial: Lewis Hamilton la Ferrari din 2025

Sursă foto: https://twitter.com/ScuderiaFerrari

Britanicul Lewis Hamilton va pilota pentru Scuderia Ferrari din 2025, a anunțat echipa italiană printr-un comunicat.

Informația apărută pe surse s-a dovedit a fi reală și Lewis Hamilton ajunge oficial să piloteze pentru legendara echipă de Formula 1.

”Scuderia Ferrari are plăcerea de a anunţa că Lewis Hamilton se va alătura echipei în 2025, cu un contract pe mai mulţi ani”, se arată în comunicatul celor de la Ferrari.

Lewis Hamilton va face echipă din 2025 la Ferrari cu Charles Leclerc, pilotul monegasc prelungindu-și la începutul acestui an înțelegerea cu echipa căluțului cabrat.

La rândul lor, oficialii de la Mercedes au anunțat că anul 2024 va fi ultimul petrecut alături de Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial.

Hamilton avea în contractul cu Mercedes pe doi ani o clauză care îi permitea să activeze încetarea întelegerii după anul 2024, ceea ce s-a și întâmplat.

”Echipa Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team şi Lewis Hamilton se vor despărţi la sfârşitul sezonului 2024. Lewis a activat o opţiune de reziliere din contractul anunţat în luna august a anului trecut şi, prin urmare, acest sezon va fi ultimul în care va pilota pentru Silver Arrows”, se arată în comentariul nemților de la Mercedes.

Ferrari nu a mai cucerit titlul mondial la piloți din 2007, când triumfa finlandezul Kimi Raikkonen, retras din Formula 1 între timp.

Hamilton n-a mai câștigat o cursă din decembrie 2021, în ultimii doi ani fiind eclipsat de olandezul Max Verstappen.



E oficial: Lewis Hamilton la Ferrari din 2025