Tenis

Simona Halep, prima spovedanie publică după revenirea în tenis. A explicat calvarul prin care a trecut în perioada suspendării: ”A fost cumplit. Vreau să mă bucur din nou de tenis”

Sursă foto: https://twitter.com/Tennis

Jucătoarea de tenis Simona Halep a confirmat că va reveni pe teren la Miami Open, unde a primit o invitație din partea organizatorilor înainte de a solicita accesul la turneul de categorie WTA 1000.

Simona Halep a confirmat prezența la Miami Open. Cu ce gânduri merge acolo

Până să ajungă la turneul din Florida, Simona Halep a oferit cel mai amplu interviu de televiziune din intreaga ei carieră de jucătoare de tenis la Antena 3, în care a vorbit cu subiect și predicat despre subiectele delicate din viața ei în ultimul an și jumătate.

”Când am câștigat Grand Slam a fost cel mai mare moment din viața mea. A fost greuț pentru mine la început, pentru că am fost numărul unu fără Grand Slam.

”La momentul acela aveam multe gânduri. Așa m-am simțit atunci, că am fost trădată. Știam că am respectat întotdeauna tenisul și nici prin gând nu mi-a trecut să fac asta.

”Când a venit decizia (n.r. – suspendarea de patru ani) eram alături de familie în living room, a fost liniște totală. În interior parcă s-a stins ceva, parcă a venit un tunel în care n-am văzut nicio lumină.

Am avut un moment când se poate întâmpla să se termine totul. Patru ani era enorm pentru mine. Aveam senzația că nu voi putea să dovedesc, pentru că e un sistem care parcă nu vrea să se ajungă la adevăr, dar nu mi-am pierdut speranța.

”Am citit toate mesajele oamenilor și atunci am avut un boost de energie și mi-am spus că o să dovedesc adevărul.

”Prima dată, în octombrie 2022, mi-am făcut echipa de avocați și le-am spus să cerem camere, înregistrări de peste tot unde am fost. A fost greu să accept că cineva mi-ar face rău fără niciun motiv. Primul gând acesta a fost, că cineva m-a contaminat în mod intenționat.

”Avocații mi-au spus că au fost multe cazuri de suplimente contaminate și așa a fost și la mine.

”Am discutat că trebuie să-mi schimb suplimentele că au prea mult zahăr și am fost de acord, apoi am întrebat dacă aceste suplimente sunt testate. Mi-au spus că da. Mai mult de atât poate că ar fi trebuit să fac. Le-am luat pe încredere și asta a fost tot.

Accident sau neglijență. Sau mână criminală?

”Neglijență din partea echipe pentru că nu au verificat cum ar fi trebuit, dar și ghinionul meu, pentru că acea substanță n-are ce să fi căutat în acel produs. Nu cred și sunt convinsă că n-au făcut-o cu intenție rea.

”Foarte mulți sportivi au fost depistați pozitiv și s-a dovedit că s-au contaminat din carne.

”Patrick Muratoglu și-a asumat din octombrie 2022. Toți de la Academie au semnat niște formulare că mi-au recomandat aceste suplimente. Tribunalul de la Londra a știut.

Proba de sânge manipulată din România

”Proba de sânge a fost ceva foarte șocant. După 6-8 luni au apărut să spună că sângele meu nu era în regulă, deși toate testele mele au fost în regulă.

”Eram la Lausanne în timpul procesului, erau foarte multe ecrane în fața mea. Apare documentul, n-am realizat, eram cu emoții, și fratele meu vine și-mi spune tu vezi că scrie românește. Atunci am avut un moment în care n-am mai putut să spun nimic. A fost un șoc...E foarte greu și acum. A fost cel mai mare șoc din viața mea, să știu că proba din București a fost testată neținând cont de regulie. Au fost două ore și ceva în care sângele meu a stat la temperatură greșită.

”Chiar și așa, proba mea de sânge a fost în valori normale și nu a indicat nicio urmă de dopaj în sânge. Bineînțeles că cei de la Tribunal au fost surprinși. M-am exprimat acolo dezamăgirea că o carieră de 25 de ani poate fi distrusă prin neglijență.

”Dezamăgirea este enormă, dar nu vreau să lovesc pe cineva. Am acceptat tot ce se întâmplă, am știut că binele va învinge. Sper să nu se mai întâmple niciodată cu un sportiv, pentru că este o traumă foarte mare. Emoționale este foarte greu, pierzi nopțile, ajungi să nu mai crezi în bine. Mă bucur tare mult că din nou pot crede în bine.

”Sunt sigură că au rămas urme și vor rămâne pentru totdeauna. Le-aș mulțumi celor care m-au considerat trișoare pentru că m-au motivat să lupt. Acum a fost ceva personal, legat de mine. E foarte greu să gestionezi, emoțional a fost un dezastru. Le mulțumesc că m-au împins să arăt adevărul, dar le-aș mulțumi mult mai mult celor care au fost alături de mine și au crezut necondiționat în mine, chiar dacă nu mă cunosc personal.

”Mi-a spus cineva la un moment dat să nu ajungi să urăști tenisul. Nu am urât tenisul, indiferent de momentul greu prin care am trecut. Tenisul rămâne pasiune mea pentru totdeauna.

”A fost cea mai mare victorie a vieții mele, să demonstrez adevărul și să am parte de judecători corecți.

”În sufletul meu speram. Știu că există o pedeapsă pentru contaminare și când am văzut verdictul am zis că Dumnezeu există. A fost cumplit un an și jumătate, și nu doresc niciunui sportiv să treacă prin așa ceva.

”Nu reproșez nimănui nimic, spun doar că se putea face mai bine. În viață trebuie să iertăm. Nu poți să uiți, dar mă întorc pe teren și vreau să mă bucur din nou de tenis. Vreau să nu mai țip, să mai arunc cu rachetele”, a declarat Simona Halep.



Simona Halep, prima spovedanie publică după revenirea în tenis. A explicat calvarul prin care a trecut în perioada suspendării: ”A fost cumplit. Vreau să mă bucur din nou de tenis”