Stranieri

Ce salariu va avea Radu Drăgușin la Tottenham

Sursă foto: https://twitter.com/TheSpursExpress

În vârstă de doar 21 de ani, Radu Drăgușin va zbura miercuri spre Londra pentru vizita medicală, după care va semna contractul cu Tottenham.

Fundașul român va semna o înțelegere cu Tottenham până la finalul anului 2029, urmând a încasa un salariu de 3 milioane de euro pe sezon, anunță jurnalistul Gianluca Di Marzo pe contul său de X.

Drăgușin va deveni astfel cel mai bine plătit fotbalist român, devansându-l pe Nicolae Stanciu, jucător care încasează 2.5 milioane de euro pe an de la clubul saudit Damac.

Bayern Munchen a forțat în ultimele ore deturnarea lui Drăgușin spre Bundesliga, dar până la urmă dorința jucătorului de a evolua în Premier League a înclinat balanța, oferta campioanei Germaniei fiind superioară celei de la Tottenham.

Gruparea londoneză va plăti clubului italian Genoa suma de 25 de milioane de euro, plus alte cinci milioane de euro reprezentând diverse bonusuri de performanță. Tottenham va ceda și un jucător sub formă de împrumut în tranzacția care include transferul lui Drăgușin.

Pentru Genoa această mutare reprezintă o afacere extrem de profitabilă, în vara lui 2023 Drăgușin fiind transferat de la Juventus pentru doar 5.5 milioane de euro.

Drăgușin a devenit odată cu acest transfer cel mai scump jucător român din toate timpurile, devansând trecerea lui Adrian Mutu de la Parma la Chelsea în 2004 pentru 19 milioane de euro.

Înaintea lui Drăgușin la Tottenham au mai evoluat alți trei jucători români de-a lungul timpului: Ilie Dumitrescu, Gheorghe Popescu și Vlad Chiricheș.



Ce salariu va avea Radu Drăgușin la Tottenham