Cupa Mondiala 2014

Cei 13 "experti" care l-au votat pe Messi. Ionut Lupescu, printre ei

Decernarea Gheata de Aur din partea FIFA pentru Leo Messi la Cupa Mondiala 2014 a iscat multe polemci, iar acestea nu s-au incheiat. Presa din Spania a publicat lista celor 13 nume care au votat, dar si detalii despre procedura de vot schimbata in 2014, in premiera, de FIFA.

FIFA a decis la turneul din Brazilia, in premiera, ca Gheata de Aur sa fie votata exclusiv 13 persoane numite chiar de forul mondial. FIFA a hotarat ca jurnalistii acreditati la Cupa Mondiala sa nu mai voteze.

Cei de la FIFA, conform Marca, au hotarat eliminarea ziaristilor din sistemul de vot dupa ce Forlan a castigat in 2010 Gheat de Aur, fiind sustinut de majoritatea ziaristilor din America de Sud.

Chiar daca ziaristii au fost eliminati, in 2014 a iesit un jucator tot din America de Sud si tot unul nemeritat, Leo Messi, contestat de toata lumea, pana si de presa din tara sa, Argentina.

Pe lista celor 13 persoane care au votat se regasesc in majoritate nume necunoscute si din tari care nu au participat la aceasta editie de Campionat Mondial

Iata lista celor 13:

Gerard Houllier (Franta)
Gines Melendez (Spania)
Gabriel Humberto Calderon (Argentina)
Raul Arias (Mexic)
Ricki Herbert (Noua Zeelenda)
Abdel M. Hussein (Sudan)
Ka Ming Kwok (Hong Kong)
Ion Lupescu (Romania)
Tsuneyasu Miyamoto (Japonia)
Sunday Oliseh (Nigeria)
Mixu Paatelainen (Finlanda)
Jaime Rodriguez (El Salvador)
Theodore Whitmore (Jamaica)



Cei 13 "experti" care l-au votat pe Messi. Ionut Lupescu, printre ei