Cupa Mondiala 2014

Mexic invinge Camerunul, 1-0, impotriva unui arbitraj scandalos

Mexicul a invins la limita, scor 1-0, nationala Camerunului, la capatul unui joc in care arbitrajul a lasat din nou de dorit. Mexicanii au fost deposedati de doua goluri perfect valabile, in timp ce africanii, pe final, puteau beneficia de o lovitura de pedeapsa la hentul in careu comis de Marquez cu care puteau egala. Singurul gol al intalnirii a venit in minutul 61, cu Oribe Peralta autor. Mexicul a invins pentru prima oara in istorie o echipe din Africa, iar Camerunul are cea mai lunga serie de meciuri pierdute de pe Continentul Negru, 5 la numar.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Mexicanii au pus piciorul in prag inca din primele minute, cand si-au demonstrat superioritatea in joc printr-o posesie prelungita, care a dat nastere primului gol. Cu acest lucru nu a fost de acord brigada columbiana condusa de Wilmar Roldan, in minutul 12, dupa ce unul dintre asistentii acestuia a ridicat eronat fanionul la pozitia in care se afla Dos Santos.

Camerunul a raspuns, zece minute mai tarziu, prin Samuel Eto'o. Assou-Ekoto a rupt ritmul in banda stanga de atac si l-a angajat pe Eto'o in fata portii, care a reluat razant cu stalpul din stanga lui Ochoa.

Nationala Mexicului a revenit in atac printr-o faza fixa obtinuta de Aguilar intr-un duel mai dur cu Choupo-Moting. Rafa Marquez i-a suflat mingea lui Moreno, care astepta cuminte in interiorul careului mic pentru a relua decisiv.

[news-107572]

In minutul 30, Dos Santos putea spera la titlul de golgeter, cu o dubla, dar si de aceasta data a fost oprit in mod eronat de tusierul Humberto Clavijo, care a considerat ca mexicanul se afla in pozitie de ofsaid din cauza unei presupuse devieri cu capul a lui Moreno, inexistenta de altfel.

Actul secund a debutat cu o noua ocazie importanta de gol la poarta lui Itandje, care l-a inchis perfect pe Peralta la o faza regizata de Dos Santos.

"Leii neimblanziti" au revenit periculos in atac, in minutul 59, multumita unei faze fixe executate de Assou-Ekotto. Vasquez a deviat nefericit sutul camerunezului, insa, spre norocul sau, in afara cadrului portii.

Norocul mexicanilor a constat in faptul ca, in repriza a doua, Eduardo Diaz a fost tusierul de pe atacul nationalei conduse de Miguel Herrera, iar Oribe Peralta nu a putut fi oprit, in minutul 61, la un sut al lui Dos Santos, blocat initial de Itandje, dar speculat imediat pe respingere de jucatorul lui America (61).

A treia faza incredibila s-a petrecut pe final de meci. Marquez a comis hent in propriul careu, dar nu s-a acordat un penalty pentru Camerun, la scorul de 1-0 pentru Mexic. Africanii ar fi putut egala.

Nici Moukandjo nu a fost mai precis la finalizare, Ochoa avand timp suficient sa intervina la lovitura de cap a camerunezului.

Mexic: Ochoa - Aguilar, Rodriguez, Marquez, Moreno, Layun - Vazquez, Herrera (Salcido 92), Guardado (M. Fabian 69) - Dos Santos, Peralta (Hernandez 74)

Camerun: Itandje - Djeugoue (Nounkeu 46), Chedjou, Nkoulou, Assou-Ekotto - Song (Webo 79), Enoh, Mbia - Moukandjo, Eto'o, Choupo-Moting

Arbitri: Wilmar ROLDAN, Humberto CLAVIJO (COL) si Eduardo DIAZ (COL)

Cartonase galbene: Moreno 57/ Nounkeu 77

Cartonase rosii: -

Stadion: Estadio das Dunas (Natal)

Spectatori: 30.000



Mexic invinge Camerunul, 1-0, impotriva unui arbitraj scandalos