CM 2018

Victorie cu emotii pentru Franta contra Australiei

Sursă foto: twitter.com/fifaworldcup

Vicecampioana europeana Franta a tremurat pana la ultimul fluier pentru cele trei puncte in meciul cu Australia, primul din Grupa C la Cupa Mondiala.

Asa am trait Franta - Australia

“Cocosii galici” au inceput in forta si in chiar minutul 2 atacantul Mbappe a ratat deschiderea scorului cu un sut la coltul scurt blocat de portarul australian Ryan.

Patru minute mai tarziu acelasi Ryan a blocat mingea trimisa de Griezmann, insa dupa aceste doua faza ofensiva franceza s-a stins treptat si Australia a trecut pe langa deschiderea scorului la chiar prima ocazie.

Centrare din flancul stang si Tolisso a deviat nefericit spre propria poarta. Doar interventia lui Lloris cu o mana a salvat Franta de la un gol ca si incasat.

La 11 minute de la reluarea jocului, in partea secunda, Franta a beneficiat de un penalty acordat in urma arbitrajului video, prima faza decisa de VAR in istoria Cupei Mondiale.

Griezmann a fost agatat in careu de Milligan si tot el a transformat cu un sut in forta.

Dupa doar 4 minute si 7 secunde Australia egala de asemenea dintr-o lovitura de la 11 metri prin Jedinak, dupa un hent comis de Umtiti.

S-a stabilit astfel un nou record al Cupei Mondiale pentru cel mai scurt interval de timp in care doua echipe au primit lovituri de la 11 metri.

Timpul se scurgea spre prima surpriza a turneului final cand Pogba a intepat un balon in interiorul careului si mingea a intrat in poarta dupa ce intalnise transversala.

Un 2-1 smuls in extremis de francezi care, daca nu castigau partida de la Kazan, si-ar fi complicat viata intr-o grupa deloc usoara cu Peru si Danemarca.

Au evoluat echipele

Franţa: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez - Tolisso (Matuidi '78), Kante, Pogba - Mbappe (Fekir '70), Griezmann Giroud '70) - Dembele. Selecţioner Didier Deschamps.

Australia: Ryan - Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich - Jedinak, Mooy - Leckie, Rogic (Irvine '72), Kruse (Arzani '84) - Nabbout (Juric '64). Selecţioner Bert Van Marwijk.

Andres Cunha din Uruguay a arbitrat la centru.



Victorie cu emotii pentru Franta contra Australiei