CM 2018

Recordurile Cupei Mondiale din Rusia

Cupa Mondiala 2018 a avut de toate, a fost prima din istorie cu arbitraj video, a avut si o echipa surpriza in finala si multe altele. Dar sa vedem ce recorduri s-au batut in Rusia cu ocazia Mondialului din 2018.

Cele 169 de goluri au fost aproape sa bata recordul la un turneu final. Au mai lipsit doar doua pentru a egala recordul de 171 de goluri inregistrat in 2014 si 1998.

Media de 2,64 de goluri pe meci a fost a doua cea mai mare din istorie in acest secol, dupa cea din Brazilia 2014. Recordul all-time este de 5,38 goluri pe meci, in 1954 si este greu de crezut ca va cadea vreodata, daca nu se va schimba ceva major. La acea vreme erau victorii si cu 9-0.

Autogolul din finala, unul dintre cele 12 din turneu, a fost primul gol marcat in propria poarta intr-o finala, din intreaga istorie!

Arbitrajul video a marit numarul de penalty-uri acordate. S-au executat 29 in Rusia (dintre care 22 transformate), un record absolut, cu 11 mai mult decat recordul precedent din 2002.

Noile talente si-au luat si ele partea de glorie. In varsta de 19 ani, francezul Kylian Mbappe a devenit cel mai tanar marcator dupa Pele care reuseste doua goluri in acelasi meci. Tot el a devenit cel mai tanar jucator dupa Pele care marcheaza intr-o finala de Cupa Mondiala.

„Pensionarii” au si ei recordurile lor. Portarul  Essam El Hadary a devenit cel mai varstnic jucator care a aparut vreodata la o Cupa Mondiala, avand 45 de ani in meciul Egiptului contra Arabiei Saudite. Veteranul mexican Rafael Marquez a devenit primul jucator care a evoluat titular in cadrul a cinci editii de Cupe Mondiale.

Croatia a devenit prima echipa din istorie care castiga trei meciuri la rand trecand prin prelungiri. Adunand minutele lor, in finala croatii au ajuns practic sa aiba un meci jucat mai mult decat Franta.

Franta a castigat a doua sa Cupa Mondiala, iar Croatia a reusit cea mai buna performanta din istoria tarii la un Mondial.

Cele 4 eliminari cu cartonas rosu au fost cele mai putine inregistrate la o Cupa Mondiala dupa editia din 1940. In 2006 au fost 28 de cartonase rosii.

Neymar a petrecut in total 14 minute pe jos, in primele patru meciuri ale Braziliei.



Recordurile Cupei Mondiale din Rusia