CM 2018

Un fost mare fotbalist englez despre arbitrul finalei: „Un idiot”. Mafia FIFA a rezistat doar pana in finala

Arbitrul argentinian Nestor Pitana a acordat doua goluri pe tava Frantei, in prima repriza cu Croatia, in finala Cupei Mondiale 2018. Croatia a fost impiedicata sa isi apere corect sansele in finala Cupei Mondiale, o competitie castigata doar de numele mari in istoria recenta.

Pe o nota de dominare clara a Croatiei din prima repriza, cu o posesie de 61%, Franta a marcat de doua ori in prima repriza. Ajutorul a venit din partea arbitrului Pitana. In limba spaniola, „pitar” inseamna „a fluiera” - inclusiv la fotbal. Pitana s-ar traduce aproximativ ca Fluierache, Fluieraș. „Putana” inseamna in limba italiana „prostituata”. Un nume pe care, oricum l-ai lua, este predestinat la fapte mari in fotbal.  Sau alte locuri. 

Am scris aici, pe larg, cum a marcat Franta primele doua goluri din prima repriza, fiind dominata: un autogol al Croatiei dupa un ofsaid nesemnalizat al Frantei si un penalty dat cu VAR pentru un hent controversat.

Roy Keane si Alan Shearer, fostii mari fotbalisti englezi in prezent specialisti la BBC, au criticat deciziile lui Pitana.

Argentinienii au stiut inainte de meci: „Cum e posibil? E un imbecil”

„In loc sa vorbim despre jucatori si calitatea jocului, acum vorbim despre acest idiot” (n.r. arbitrul Pitana). „Decizia la acel hent a fost una ridicola. Pot sa va spun sigur ca acest arbitru nu a jucat in viata lui fotbal”, a comentat Roy Keane faza in care Franta a primit penalty pentru hent.

Keane nu a fost de acord nici cu primul gol al Frantei, marcat din ofsaid. Bineinteles ca englezii sunt cu unghia in gat pentru „prietenii” francezi, dar au dreptate. Insa, nu doar ei critica deciziile lui Pitana, ci si presa din alte tari. Inclusiv in Argentina, la el in tara, Fluierache e recunoscut drept un incompetent. 

Video: Discurs halucinant al arbitrului de centru inainte de finala de la Cupa Mondiala: „Rusia sau Coca Cola?”

Adevarul este ca Franta a fost ajutata in mod clar in prima repriza, care s-ar fi putut inclina pentru Croatia. Iar de aici, partea a doua putea fi altfel. FIFA a avut arbitraje destul de corecte la Mondial, insa in finala a trebuit sa puna stop si sa duca trofeul intr-o tara cu „traditie”.

Trofeul mondial nu putea merge la croati. In afara de Uruguay in anii '30 si '50, nici o tara mica nu a castigat Cupa Mondiala. Cum sa ajunga trofeul FIFA in Croatia? E marketing prost. Sunt frumoase surprizele, dar ele trebuie sa se incheie inainte de trofeu. Ai facut surpriza, ok, bravo, acum lasa-i pe altii sa ia Premiul I.

Cum sa stea Croatia timp de patru ani de zile cu titulatura de „campioana mondiala?”. Doamne Fereste. Vise rele. „France” sună altfel, se graveaza altfel pe trofeu, ei sunt „Les bleus”,  au cupa obtinuta muncit contra unei dificile echipa din Croatia, in cele din urma ingenuncheate „clairement”. 

Croatia nu putea invinge Franta cu doua decizii de gol contra sa. Franta nu este o echipa de Liga 2 pe care o invingi chiar si cu toate armele impotriva. Croatia putea surmonta un gol incorect in cel mai rau caz, dar doua au fost prea mult. Nemaivorbind de alte decizii mici, colaterale.

Coincidenta sau nu, sarbii - vecini cu croatii - au fost primii furati la Mondial, intr-un meci care a calificat in cele din urma Elvetia din grupe. Asa cum francezii au „plans” in finala pentru VAR la hent si l-au obtinut, asa au plans si sarbii cu Elvetia, dar lor nu le-a dat nimeni nimic. 

Cupa Mondiala 2018 a fost una reusita la arbitraj, cu mici exceptii, dar s-a incheiat cu o rusine. Living football!



Un fost mare fotbalist englez despre arbitrul finalei: „Un idiot”. Mafia FIFA a rezistat doar pana in finala