CM 2018

De ce primul gol al Frantei a fost incorect? „Nonsens”

Franta a deschis scorul in meciul cu Croatia dupa o faza controversata, un posibil ofisaid nesemnalizat la Pogba. Insa nu acesta este cel care a fost cauza principala a faptului ca golul nu trebuia sa aiba vreodata loc. 

Golul Frantei a fost marcat din lovitura libera, dupa un fault asupra lui Griezmann. Insa, faultul a fost dictat incorect de arbitrul argentinian Pitana. 

Griezmann a cazut fara sa fi avut vreun contact cu aparatorul croat. Se observa foarte clar acest lucru pe reluari. A fost o cadere „a la Neymar”.

Inclusiv comentatorii BBC au afirmat ca „nu a fost contact acolo acolo, Griezmann a cazut singur la pamant. Este un nonsens”, a fost comentariul BBC.

In aceasta faza, acest fault, nu s-a apelat la arbitrajul video (VAR). Dupa executia loviturii libere s-a marcat autogolul.

Franta avea sa mai primeasca un penalty pentru un hent in careu, descris de catre fosti fotbalisti englezi drept o alta mare eroare de arbitraj pro-Franta. Cu doua goluri primite cadou, e greu sa nu castigi un meci la asemenea nivel.



De ce primul gol al Frantei a fost incorect? „Nonsens”