CM 2018

Serbia, prima echipa furata la Mondial. Unde a fost VAR-ul?

Serbia ar fi trebuit sa beneficieze de un penalty in meciul cu Elvetia, incheiat 1-2, vineri, la Cupa Mondiala 2018. Nu doar ca arbitrul nu a acordat lovitura de la punctul cu var, dar nici VAR-ul nu a fost implicat.

Faza controversata s-a intamplat in repriza a doua, cand Stephan Lichtsteiner si Fabian Schaer l-au placat ca la rugby pe atacantul sarb Aleksandar Mitrovic. Toti trei au cazut in careu. Mingea se indrepta decisiv spre Mitrovic, care ar fi putut marca. Jocul a mers mai departe.

Sarbii au protestat si au cerut penalty, insa arbitrul de centru i-a indepartat si nici macar nu a solicitat imaginile VAR. Ulterior, Elvetia a marcat inca o data si a castigat cu 2-1.

Poate fi de inteles ca nici unul dintre arbitri nu a vazut faultul, desi a fost mai mult decat evident, dar de ce sa nu apelezi la VAR?

In primul meci, contra echipei Costa Rica, Serbia a solicitat de asemenea VAR la o faza care fusese decisa contra lor, fiind de asemenea refuzata.

Miza meciului Serbia - Elvetia era una foarte mare pentru albanezii si turcii din nationala tarii care face cele mai exacte ceasuri din lume. Elvetia avea doar un sigur punct in Grupa E, iar o infrangere cu Serbia (3 puncte) le-ar fi diminuat cu mult sansele de calificare. Sarbii ar fi fost calificati, daca ar fi invins Elvetia, iar Brazilia si Elvetia s-ar fi luptat pentru locul ramas liber.

Acum, lucrurile in Grupa E sunt mai simple. Brazilia se va califica daca va termina cel putin la egalitate cu Serbia. Elvetienii vor merge mai departe cu Brazilia, daca nu vor pierde cu Costa Rica.

Sarbii sunt obligati sa bata Brazilia, daca vor sa se califice.



Serbia, prima echipa furata la Mondial. Unde a fost VAR-ul?