CM 2018

Doi albanezi ingroapa Serbia la Cupa Mondiala

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Xhaka si Shaqiri, doi jucatori elvetieni cu origini albaneze, au marcat golurile Elvetiei in meciul cu Serbia de la Kaliningrad, castigat de selectionata din Tara Cantoanelor, cu 2-1.

Serbia a deschis scorul devreme prin Mitrovic in minutul 5, apoi vecinii nostri de la sud de Dunare s-au culcat pe-o ureche si n-au mai jucat nimic asteptand trecerea timpului.

Elvetienii au tras pana la final si au reusit rasturnarea spectaculoasa a rezultatului. Mai intai decarul Xhaqa a prins un sut spectaculos din afara careului prin care l-a facut sah mat pe portarul Stojkovic.

Apoi, in prelungirile partidei, micutul Shaqiri a luat o faza pe cont propriu de la centrul terenului si nu s-a mai apropit decat la coltul terenului celebrand golul de 2-1 marcat cu un sut plasat.

Asa am trait Serbia - Elvetia 1-2

Cea mai mare ocazie a elvetienilor a venit in minutul 30 la reluarea lui Dzemaili scoasa in corner de Stojkovic.

Sansa de gol pentru sarbi apoi in finalul reprizei. Tosic a trecut pe sub o centrare din dreapta si din Matic mingea a iesit afara.

La ultima faza Mitrovic a intors pentru sutul lui Tadic si balonul a trecut aproape de transversala.

Elvetia a egalat in minutul 52 pe un fond de dominare aproape totala a jocului, dupa ce intr-o prima faza Shaqiri il luase la tinta pe Ivanovic.

In minutul 58 Shaqiri a luat la tinta bara sarbilor cu un sut din marginea careului.

Caseta tehnica

Serbia: Stojkovic - Ivanovic, Milenkovic, Tosic, Kolarov - Matic, Milivojevic (Radonjic ’81) - Tadic, Milinkovic-Savic, Kostic (Ljajic ’64) - Mitrovic. Selecţioner: Mladen Krstajic

Elveţia: Sommer – Lichtseiner, Akanji, Schär, Rodriguez - Xhaka, Behrami – Zuber (Drmic ‘90+3), Dzemaili (Embolo ’73), Shaqiri - Seferovic (Gavranovic ’46). Selecţioner: Vladimir Petkovic.Doi albanezi ingroapa Serbia la Cupa Mondiala