CM 2018

Recordul Romaniei la penalty-urile Mondiale

Uitandu-ne peste datele care ne-au dus sa descoperim ziua cu un record mondial de penalty-uri executate la o Cupa Mondiala, am dat si peste cifrele Romaniei de la punctul cu vad, destul de interesante.

Romania se afla si ea pe lista recordurilor de la punctul cu var, la capitolul numarului de lovituri de departajare executate intr-un meci.

Echipa noastra si Suedia au egalat in anul 1994 recordul de 12 lovituri de departajare executate intr-un meci de Mondial, stabilit in 1982 de meciul Germania de Vest - Franta. 

In acel meci, Romania a fost eliminata de Suedia cu 6-5 la penalty-uri in sferturile de finala de la turneul final din 1994. Dintre cele 12 executii au fost ratate in total trei, din partea Romaniei Dan Petrescu si Miodrag Belodedici. 

Romania mai pierduse tot in „sferturi, in 1990, contra Irlandei, cu 5-4 la penalty-uri. Dintre cele 10 executii, doar una a fost ratata, de catre Timofte.

Procentaj 0%

Mergand si mai departe, Romania se afla printre cele 12 echipe care au jucat la Mondiale cel putin doua meciuri decise la loviturile de departajare.

Cu un procentaj de 0% la victorii (infrangerile cu Suedia si Irlanda), Romania este una dintre cele 3 echipe, alaturi de Mexic si Anglia, care nu a castigat niciun meci de la punctul cu var in cadrul unei Cupe Mondiale.

Procentaj 100%

Singura echipa din lume cu victorii 100% la penalty-uri, la Campionatul Mondial, este Germania, cu 4 victorii din 4.

Cele mai multe meciuri cu penalty-uri la Mondial le-a jucat Argentina, cinci la numar, insa „pumele” au au pierdut o data.



Recordul Romaniei la penalty-urile Mondiale