CM 2018

Ziua Penalty-urilor: Am descoperit un record mondial la Mondial

Cei care au ales in weekend sa se duca la iarba verde, pe Valea Prahovei sau in jurul lumii au ratat o zi istorica in fotbal. Mai ales cea de duminica, atunci cand doua meciuri care se anuntau anoste au intrat in istoria Cupei Mondiale. Ne-am uitat peste cifre si am aflat in premiera mondiala ca ziua de 1 iulie 2018 a fost ziua cu cele mai multe penalty-uri din istoria Cupei Mondiale de Fotbal.

In presa internatinala a aparut informatia conform careia  1 iulie 2018 a fost a doua din intreaga istorie a unei Cupe Mondiale cand doua meciuri au ajuns sa se decida la loviturile de departajare (Spania -  Rusia, Croatia - Denemarca), dupa 21 iunie 1986 (Franta - Brazilia, Mexic - Germania).

In Spania - Rusia s-au executat 9 lovituri de departajare, plus un penalty in cele 90 de minute. In total 10.

La Croatia - Danemarca au fost 10 lovituri de departajare, plus un penalty al Rusiei in minutul 4. 11 in total.

In cele doua meciuri s-au executat 21 de lovituri de la punctul cu var.

Mai departe ne-am uitat peste cifre sa vedem: a fost vreo alta zi cu mai multe lovituri de departajare, in istorie, la vreun Campionat Mondial?

In singura zi cu alte doua meciuri decise la loviturile de departajare, 21 iunie 1986, in Franta - Brazilia s-au inscris 10 lovituri de departajare, iar in Mexic - Germania doar 7. Un total de 17.

Astfel, cele 19 penalty-uri de pe 1 iulie 2018, care devin 21 daca adunam si executiile din meciuri, au devenit un record absolut de penalty-uri executate intr-o zi de Mondial!

Citeste si: Cele 4 minute de inceput si cele 4 de final din Croația - Danemarca rescriu recordurile de la Cupa Mondială



Ziua Penalty-urilor: Am descoperit un record mondial la Mondial