CM 2018

Mbappe scrie istorie pentru Franta in meciul cu Peru. Sud-americanii eliminati din competitie!

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Kylian Mbappe a inscris unicul gol al meciului cu Peru disputat la Ekaterinburg in Grupa C la Cupa Mondiala si a devenit cel mai tanar marcator din istoria nationalei Frantei la un turneu final major.

Prima ocazie a aparut in minutul 10 la o minge urmarita de Griezmann in careu si pe care atacantul francez a trimis-o pe langa poarta.

A urmat un minut mai tarziu o minge trimisa de Pogba de la distanta. Mingea a prins pamantul in fata portii si a trecut putin alaturi.

Asa am trait Franta - Peru

Franta aproape de gol in minutul 14 dupa primul corner al “cocosilor”. Fundasul Varane a atacat prima bara si a ratat de putin deschiderea scorului.

Presiunea franceza a continuat si in minutul 16 portarul Gallese a respins cu piciorul sutul lui Griezmann din marginea careului la o minge intoarsa de Giroud.

Abia in minutul 24 cei din Peru au trimis primul sut spre poarta franceza, ceea ce spune multe despre dominarea autoritara a jocului de catre fosta campioana mondiala si europeana.

Prima ocazie a sud-americanilor a venit in minutul 30 la sutul lui Guerrero din interiorul careului. O minge pe centrul portii blocata de Lloris. De remarcat usurinta prin care Guerrero l-a scos din ghete pe Umtiti, fundasul Barcelonei totusi.

Franta a deschis scorul in minutul 33 prin Mbappe, jucator care a indeplinit o simpla formalitate la sutul lui Giroud deviat. O faza pornita de la un balon pierdut de peruani in propria jumatate. Pogba a recuperat si l-a gasit pe Giroud demarcat in careu.

Mbappe devine astfel, la 19 ani si 183 de zile, cel mai tanar marcator din istoria nationalei Frantei la un turneu major, doborand recordul detinut de David Trezeguet care avea 20 ani si 246 de zile cand marca pentru selectionata "Cocosului Galic" la Cupa Mondiala din 1998.

Peru aproape de gol la cinci minute dupa pauza prin Aquino, jucator care a prins un sut senzational din afara careului si mingea a prins incheietura barelor iesind afara.

Intrat in locul lui Mbappe pentru minutele de final, Dembele a fost aproape de 2-0 cu un sut din interiorul careului care a ocolit poarta in minutul 81.

Gareca a fortat in final cu trei atacanti in teren, dar Peru nu a reusit sa doboara apararea franceza si a suferit a doua infrangere la rand cu acelasi scor, 0-1, fiind eliminata din competitie inaintea ultimei etape.



Mbappe scrie istorie pentru Franta in meciul cu Peru. Sud-americanii eliminati din competitie!