CM 2018

„Fata de aur” a Romaniei de la Pyeongchang vrea medalie în 2022

Nu a câștigat o medalie la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018, dar pentru noi este „Fata de Aur” pentru locul 7 obținut la sanie â-cea mai bună performanță a României din Coreea. Raluca Strămăturaru (32 de ani) vrea mai mult și dorește o medalie la JO 2022.

Aflata in Coreea de Sud la doar 6 zecimi de secunda de podium, Raluca Strămăturaru a revenit în România și a afirmat că are ca obiectiv câștigarea unei medalii în 2022! Ar fi a doua medalie din istorie olimpică de iarnă a României, după cea a lui Ion Panțuru și Nicolae Neagoe, bronz la Jocurile Olimpice de la Grenoble (1968).

Raluca a obtinut in Coreea cel mai bun rezultat pentru disciplinele de iarna din Romania la Jocurile Olimpice din ultimii 24 de ani.

„Nu cred că este prea mult să ne gandim la o medalie olimpică. Am spus și inainte de plecarea în Coreea: chiar daca nu vom castiga la aceasta editie o medalie, sunt sigură ca la urmatoarele Jocuri Olimpice pot pune ca obiectiv o medalie. Sper la o medalie și acesta poate fi obiectivul meu", a spus sportiva la revenirea în țară, pe Aeroportul Otopeni.

Strămăturaru a vorbit și despre clasarea pe locul 7, de pe 13 februarie 2018: „Imi doream un loc cat mai bun inainte de Jocurile Olimpice si acest obiectiv a fost mai mult decat indeplinit. Obiectivul era undeva la locul 15, dar a fost un 7.  Mi-am dorit sa fac patru manse curate si acest lucru m-a ajutat sa am si un rezultat foarte bun”.

Clasata pe locul 7 la finalul concursului feminin de sanie, sportiva in varsta de 32 ani nu a ascuns ca a avut emotii puternice in cele patru coborari pe inelul de gheata de la PyeongChang.

“Nu-mi venea sa cred ce se intampla. La un moment dat a trebuit sa ma sprijin, pentru ca aveam emotii mari. Ma bucur ca am reusit sa ma concentrez si sa-mi stapanesc emotiile. Acest loc 7 reprezinta incununarea muncii mele”, a spus Stramaturaru la acel moment.



„Fata de aur” a Romaniei de la Pyeongchang vrea medalie în 2022