JO 2018 PyeongChang

Stramaturaru obtine cel mai bun rezultat pentru Romania la PyeongChang. Sase zecimi de o medalie istorica!

Sursă foto: twitter.com/olympicromania

Romania obtine prima clasare in topul zece la Jocurile Olimpice de Iarna de la PyeongChang prin Raluca Stramaturaru in concursul de sanie. Rezultatele sportivilor romani.

A 10-a la jumatatea concursului dupa primele doua manse programate luni, Stramaturaru a mers fara eroare in ultimele doua coborari si a reusit sa urce nu mai putin de trei pozitii.

Intr-o competitie de sanie, unde diferentele se fac de multe ori la miimi de secunda, sa castigi trei goluri reprezinta o performanta cu adevarat remarcabila.

Stramaturaru a incheiat competitia cu timpul de 3:06.288 si s-a clasat pe locul sapte la putin peste o secunda in spatele campioanei olimpice Natalie Geisenberger.

Dajana Eitberger, o alta reprezentanta a Germaniei, s-a clasat pe doi si a cucerit argintul la diferenta de 367 miimi, in timp ce Alex Gough din Canada a obtinut bronzul cu o intarziere de 412 miimi de secunda.

Practic Stramaturaru s-a aflat la doar sase zecimi de secunda de obtinerea unei medalii.

Romania a obtinut o singura medalie in istoria participarilor la Jocurile Olimpice de Iarna in anul 1968, la Grenoble, prin echipajul masculin de bob doua persoane format din Ion Panturu si Nicolae Neagoe.

Pentru Romania locul 7 obtinut de Stramaturaru reprezinta cea mai buna performanta la Jocurile Olimpice de Iarna in ultimii 24 ani. Mai precis de la locul 6 ocupat de Ioan Apostol si Liviu Cepoi la sanie dublu masculin in 1994 la Lillehammer.

Cei doi au ratat podiumul cu doi ani in urma, la Albertville in 1992, cand obtineau cel mai bun rezultat al Romaniei dupa Grenoble 1968.

Stramaturaru obtine cel mai bun rezultat pentru Romania la PyeongChang. Sase zecimi de o medalie istorica!