CM 2018

Croatia, victorie facila cu Nigeria

Sursă foto: twitter.com/fifaworldcup

Echipa Croatiei si-a respectat statutul de favorita in confruntarea cu Nigeria din Grupa D la Cupa Mondiala si s-a impus, cu 2-0, in meciul de la Kaliningrad, enclava rusa din mijlocul Europei.

Autogolul lui Etebo din minutul 32 a deblocat tabela dupa un inceput dominat de croati, dar fara sa-si fi creat mari ocazii de a marca.

O centrare din corner a adus mingea la Mandzukic si sutul acestuia a fost deviat nefericit in propria poarta de jucatorul nigerian legitimat la Las Palmas in Spania.

Modric a majorat avantajul Croatiei in minutul 71 dintr-o lovitura de la 11 metri obtinuta de acelasi Mandzukic in duel cu Ekong. Un penalty indiscutabil executat ca dupa manual.

Asa am trait Croatia - Nigeria in Grupa D

In minutul 90 Kovacic, jucator intrat in partea secunda, a ratat singur cu portarul alegand sutul in detrimentul unei pase pentru Perisic aflat in pozitie iminenta de finalizare.

Croatia incepe ideal si are doua puncte in fata Argentinei, echipa pe care echipa europeana o va intalni in etapa urmatoare din faza grupelor.

Au evoluat echipele:

Croaţia: Subasic - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic - Rakitić, Modric - Rebic (Kovacici '78), Kramaric (Brozovic '60), Perisic - Mandzukici (Pjaca '86). Selecţioner: Zlatko Dalici

Nigeria: Francis - Shehu, Ekong, Balogun, Idowu - Ndidi, Etebo - Moses, Mikel (Nwankwo '88), Iwobi (Musa '62) - Ighalo (Iheanacho '73). Selecţioner: Gernot Rohr

Brazilianul Sandro Ricci a oficiat la centru.



Croatia, victorie facila cu Nigeria