CM 2018

Croatia revine de la 0-1 si elimina Anglia pentru un loc in finala Mondiala

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Croatia, natiune de doar 4 milioane de locuitori, s-a calificat pentru prima data in istorie in finala Cupei Mondiale, dupa 2-1 in semifinala cu Anglia.

Englezii au deschis scorul devreme, in minutul 6, prin executia lui Trippier din lovitura libera, apoi au jucat la asteptare, sperand ca timpul se va scurge in favoarea lor.

Primul sut al croatilor spre poarta engleza a venit abia in minutul 19, cand Perisic si-a luat inima in dinti si a tras alaturi.

Asa am trait Croatia - Anglia

Partea secunda a debutat in nota de dominare a Croatiei, echipa care a luat cu asalt careul lui Pickford in cautarea egalarii.

Mingea trimisa de Perisic in minutul 65 in blocajul englez avea sa anunte golul egalizator marcat patru minute mai tarziu de acelasi jucator.

Centrare din dreapta si Perisic a reluat cu exteriorul in poarta, dupa ce i-a depasit incredibil de usor pe Walker si Trippier, fundasii englezi responsabili de acea zona a careului.

Acelasi Perisic a trecut pe langa dubla in minutul 72 cand, dupa o minge balbaita de apararea engleza, a sutat in bara!

Anglia n-a mai jucat nimic pana la finalul celor 90 de minute regulamentare, scapand cu fata curata in minutul 83 la o faza iminenta de gol cu Manduzkic in prim plan.

In prima repriza de prelungiri Anglia a fost mai prezenta in joc si a ratat golul doi prin Stones in minutul 99. Lovitura acestuia de cap a fost scoasa de pe linia portii de fundasul Vrsaljko, faza la care portarul Subasic era batut.

Minutul 105 a adus o mare ocazie si la poarta Angliei dupa centrarea perfecta pe care Pivaric i-a oferit-o lui Mandzukic. Portarul Pickford a iesit decisiv si a respins din fata atacantului croat.

Mandzukic n-a mai ratat a doua oara si, in minutul 109, deja in a doua repriza suplimentara, a marcat pentru 2-1 dupa o noua faza in care englezii au ezitat in aparare.

Southgate a incercat disperat sa replice in ofensiva prin Vardy, insa pana la final croatii au adormit jocul reusind cea mai mare performanta din istorie, calificarea in ultimul act la Cupa Mondiala.

Anglia ramane cu trofeul castigat pe teren propriu in 1966, bifand a doua semifinala pierduta dupa cea din Italia 1990.



Croatia revine de la 0-1 si elimina Anglia pentru un loc in finala Mondiala