Extrasport

Americanii testeaza primul vaccin impotriva coronavirus pe oameni

Sursă foto: http://www.flickr.com/photos/183469667@N05/48546003607

Oamenii de stiinta lucreaza contra cronometru pentru gasirea unui leac la coronavirus, noua gripa care a blocat intregul Mapamond. Pe aceeasi tema: China consideră epidemia de coronavirus incheiată.

In Statele Unite va avea loc incepand de luni prima testare pe un numar de 45 de voluntari sanatosi a unei variante de vaccin impotriva coronavirus, anunta presa americana.

Cu toate acestea, expertii in domeniu considera ca vor trece mai multe luni pana cand se va cunoaste daca vaccinul testat a dat sau nu rezultatele asteptate.

Vaccinul testat pe voluntarii sanatosi si care a fost denumit mRNA-1273 nu poate provoca imbolnavirea cu Covid-19, dar poate contine un cod genetic copiat din virusul care cauzeaza imbolnavirile din prezent.

Recomandare: Aici ar fi aparut prima data coronavirusul

Se asteapta ca acest vaccin sa ajute sistemul imunitar sa lupte eficient cu infectia reala.

Voluntarii vor primi doze diferite din vaccinul experimental in doua etape la 28 de zile diferenta intre prima si a doua injectare, iar vaccinul va fi facut intra muscular in brat.

Anuntul americanilor pentru testarea acestui vaccin impotriva coronavirus vine la o zi dupa ce presa mondiala a scris ca Donald Trump a incercat sa cumpere dreptul exclusiv pentru cetatenii americani pentru un vaccin la care lucreaza cercetatorii britanici.

Suma oferita de presedintele american ar fi fost de un miliard de dolari.

Britanicii la randul lor au inceput testarea unui vaccin. Intr-o prima faza testarea este pe soareci, dupa care in etapa a doua se va trece la maimute si abia in luna iunie se va ajunge la testarea pe oameni.

Aproape 180.000 de oameni din intreaga lume s-au imbolnavit de coronavirus si peste 7.000 de oameni au murit din cauza noului virus gripal aparut in China la finalul anului 2019.

Pana in prezent nu exista un leac special care sa trateze afectiunile cauzate de coronavirus.

Medicii chinezi au folosit o schema de tratament experimental format din medicamente care uzual sunt recomandate pacientilor care au HIV si Ebola.

Un astfel de medicament experimental confirmat si de unul dintre medicii din prima linie de la Institutul Matei Bals din Bucuresti se numeste Remdesivir, la origine un antiviral.



Americanii testeaza primul vaccin impotriva coronavirus pe oameni