Extrasport

Starul lui Arsenal, Frida Maanum, a primit un dispozitiv cardiac. „Nu au fost găsite cauze cardiace evidente”

Starul lui Arsenal la fotbal feminin, Frida Maanum, a primit un dispozitiv de monitorizare a inimii după prăbușirea îngrijorătoare de pe teren, de duminica trecută, din finala Cupei Ligii Angliei. Investigațiile medicale nu au găsit nici o problemă de sănătate.
Scene dramatice în Cupa Angliei la fotbal feminin: Vedeta lui Arsenal a căzut ca secerată la pământ

Norvegianca, în vârstă de 24 de ani, a căzut fără minge în timpul finalei Cupei Ligii Angliei de duminică.

Ea a fost tratată pe terenul de la Molineux de cel puțin zece paramedici înainte de a fi transportată pe o targă în timp ce primea oxigen.

Arsenal a oferit joi o actualizare despre Maanum: „În urma incidentului din timpul finalei Cupei Angliei de duminică, care a dus la înlocuirea lui Maanum, ea a fost supusă unor teste medicale și a primi un sprijin amplu din partea echipei noastre medicale de la Arsenal”.

„Rezultatele testelor medicale au fost revizuite de doi cardiologi de frunte din Anglia. Ca urmare, nu au fost găsite cauze cardiace evidente până acum în urma acestor investigații amănunțite”.

„Fridei i-a fost montat ulterior montat un dispozitiv de monitorizare pentru a i se înregistra funcția inimii. Va trece acum printr-un protocol de revenire progresivă la antrenament, acolo unde va fi monitorizată îndeaproape, înainte de a se lua o decizie cu privire la revenirea ei la joc. Datorită progresului și evaluării sale continue la Arsenal, Frida nu se va alătura echipei naționale Norvegiei pentru viitoarele lor calificări la Campionatul European împotriva Finlandei și Olandei”.

Maanum a fost tratat timp de aproximativ opt minute pe teren înainte să țși revinp și ca jocul să se reia la 0-0.



Starul lui Arsenal, Frida Maanum, a primit un dispozitiv cardiac. „Nu au fost găsite cauze cardiace evidente”