Extrasport

Nenorocire in traficul din Nordul Bucureștiului cu noua bandă de autobuz. S-au eliminat două benzi de circulație

O idee proastă pe care Gabriela Firea a avut-o în anul 2017, desființată rapid, este prezentată în anul 2023 drept una de mare viziune de către un om numit Stelian Bujduveanu, de la PNL, al cărui nume trebuie să îl ținem minte ca să nu îl votăm, alături de partidul lui.

Banda de autubuz nou înființată pe bd Regele Mihai I, între Arcul de Triumf și Piața Presei Libere a mâncat două benzi de circulație auto, o bandă de intrare și alta de ieșire din București pe tronsonul central menționat. Astfel, la orice oră se întârzie în trafic, pe orice sens de mers ai fi..

O altă decizie luată din pix de autorități, care nu funcționează, ci doar încurcă - după ce și-au bătut joc de rezidenții din Corbeanca, tot din pix, aruncând pe străzi rezidențiale trafic de pe DN1 sau fosta bordură ucigașă de pe DN1.

Acum pe bd Regele Mihai I, între Arcul de Triumf și Piața Presei Libere, seara, când multă lume iese din București pentru a ajunge în zona de Nord, se întârzie în trafic 30 de minute suplimentar.

Un drum care înainte de banda de autobuz se făcea din centrul Bucureștiului până în zona de Nord (Băneasa sau suburbii) în 40 de minute sau o oră, acum durează cu 30 de minute mai mult, traficul fiind infernal.  Ca să ajungi la Casa Presei din zona Unirii, faci cam o oră. Ca să ajungi tot de la Unirii în Otopeni sau Corbeanca faci aproximativ o oră și jumătate. Nu mai vorbesc dacă vii din zona de Sud, drumul poate dura seara între orele 4 jumătate și 7 aproximativ două ore, timp în care ai ajunge la Constanța.

Fără parcări în zona de Nord unde să poți lăsa mașina, fără metrou - pentru a-i ajuta pe cei care vin din zonele limitrofe - banda de autobuz nu face decât să încurce.

Zona de Nord a Bucureștiului nu este o zonă muncitorească de trafic intens cu autobuzul. Autobuzele trec pe banda de autobuz extrem de rar oricum, iar la întoarcere stau mai mult în trafic, ceea ce oricum strică timpii de circulație cu autobuzul.

Între timp, băieții care mută munții îniante de alegeri anunță Metrou în zona de Nord în doi ani, la gata, numărătoarea începând de săptămâna viitoare.

Vadim Cușnarencu



Nenorocire in traficul din Nordul Bucureștiului cu noua bandă de autobuz. S-au eliminat două benzi de circulație