Alte Sporturi

Epidemia de coronavirus ar fi aparut la o competitie sportiva. Ping pong intre China si SUA pe subiect

Sursă foto: vice.com

Pe fondul pandemiei de coronavirus se cauta vinovatul pentru aparitia noului virus gripal in lume.

China este aratat cu degetul de intreaga lume drept responsabila pentru aparitia si propagarea virusului pe celelalte continente.

Aceasta dupa ce la Wuhan, regiunea Hubei, au fost inregistrate cele mai multe cazuri.

Intre timp China considera epidemia de coronavirus">coronavirus incheiata, dar chiar si asa ramane intrebarea de unde a pornit urgia si cine a fost asa numitul pacient zero.

Chinezii au trecut la contraatac si ii arata cu degetul pe americani drept vinovati pentru aparitia coronavirusului in lume.

Zhao Lijian, purtatrul de cuvant al ministrului Afacerilor Externe din China, a facut o afirmatie extrem de importanta in acest context.

Acesta spune ca americanii ar fi putut aduce coronavirusul in China cu ocazia Jocurilor Mondiale Militare, competitie gazduita chiar de Wuhan intre 18 si 27 octombrie 2019.

Wuhan ulterior a devenit epicentrul luptei chinezilor cu noul virus gripal, iar China recunoaste primul caz de coronavirus ca fiind aparut in 17 noiembrie 2019.

Afirmatia lui Zhao se bazeaza pe o inregistrare a unui oficial american de rang inalt in domeniul sanitar pe nume Robert Redfield.

Acesta ar fi spus in fata Congresului ca inaintea inceperii crizei coronavirusului in lume, in SUA au existat mai multe decese provocate de o pneumonie ciudata.

Chiar si asa, CNN incadreaza afirmatia lui oficialului ca fiind parte a teoriei conspiratiei.

SUA au avut la Jocurile Mondiale Militare un numar de 280 de atleti la 17 discipline diferite, insa rezultatele americanilor au fost sub orice asteptare: opt medalii dintre care niciuna de aur.

Romania a trimis 77 de sportivi la aceasta competitie militara care s-a bucurat de participarea a 9.603 sportivi din 104 tari.

Acestia au concurat la 316 probe si 27 de discipline.



Epidemia de coronavirus ar fi aparut la o competitie sportiva. Ping pong intre China si SUA pe subiect