US Open

Serena Williams, eliminata de la US Open. Vinci: "Imi pare rau!". Reactie uimitoare din partea publicului american

Serena Williams a fost eliminata vineri seara, la mare lupta, de Roberta Vinci in semifinalele US Open, la scurt timp dupa ce Simona Halep fusese eliminata de o alta italianca.

Serena a castigat primul set cu 6-2, insa apoi le-a pierdut pe urmatoarele doua cu acelasi scor, 6-4.

US Open va avea o finala suta la suta italieneasca, dar in aceeasi masura suta la suta neinteresanta, intre Vinci si Pennetta. Dupa meciul cu Serena, Vinci a declatat: "Nu imi vine sa cred ca am eliminat-o pe Serena aici, la New York. Imi pare rau! Imi pare rau! Am trait momentul de varf al carierei mele. Imi pare rau pentru  publicul american, dar asta e ziua mea", a spus italianca in aplauzele la scena deschisa oferite de spectatorii de pe Arthur Ashe, fara nici un fel de resentiment. 

Vinci a avut la pariuri o cota de 300 sa castige acest meci. "E o exagerare", a spus Vinci in italiana, strigand spre antrenorul ei aflat din tribune. 

"Miracolul a fost sa pun mingea pe teren si sa alerg. Sa arunc mingea inapoi pe teren. In rest, chiar nu stiu cum am reusit", a spus dupa meci Vinci, care a alergat cu 300 de metri mai mult fata de Serena in acest meci. 

Vinci a reusit sa gaseasca un antidot pentru loviturile puternice ale Serenei, returnand incomod de multe ori in ciuda mingilor venite cu forta. Serena s-a trezit cu multe retururi la care nu se astepta, fiind fortata sa loveasca din pozitii incomode pe care deseori le-a gresit. 

Serena Williams a clacat, nu a reusit un meci bun, dar si-a si pierdut energia. A fost un meci echilibrat, in care Vinci nu s-a dat inapoi si a gasit slabiciunile favoritei. Pe masura ce jocul italiancei crestea, cel al Serenei scadea. Pe masura ce increderea lui Vinci era mai mare, pe atat cea a Serenei suferea crapaturi la gandul ca ar putea pierde.

Serena a avut nu mai putin de 50 de lovituri castigatoare, fata de cele 19 ale adversarei, dar a comis si 40 de greseli nefortate, in comparatie cu cele 20 ale lui Vinci. Serena a castigat si mai multe mingi, 93 fata de 85. Totusi a pierdut. Diferenta a fost facuta de greselile nefortate, care de fapt nu au fost atat de nefortate, ci au fost mingi gresite din pozitii incomode, pozitii cauzate de retururile bune ale lui Vinci. 

A fost o a doua eliminare surpriza la US Open, in semifinalele feminine, dupa ce mai devreme Simona Halep iesise dupa un meci fulgerator, invinsa de Flavia Pennetta. 

Totusi, comparand cele doua semifinale, Vinci - Serena a fost finala zilei, meciul a fost unul de mare lupta, unul frumos, spre deosebire de cel al Simonei Halep care a fost surprinsa si invinsa rapid de Pennetta. 



Serena Williams, eliminata de la US Open. Vinci: "Imi pare rau!". Reactie uimitoare din partea publicului american