US Open

Halep rateaza finala de la US Open, Pennetta i-a scos tenisul din cap

Simona Halep a fost invinsa categoric, vineri seara, de Flavia Pennetta in semifinalele de la US Open, 1-6 3-6, la capatul unui meci in care a fost dominata categoric. Desi a condus in setul al doilea cu 3-1, Halep a pierdut cinci game-uri la rand si 15 puncte consecutiv si a trebuit sa iasa de pe teren dupa nici o ora de joc!

Halep a trait cu Flavia Pennetta ceea ce poate fi una dintre cele mai mari umilinte ale carierei. Ea a fost invinsa de o jucatoare mai batrana cu 10 ani, intr-o semifinala in care intra ca favorita. Iar problema nu este ca a fost invinsa, si ca a pierdut categoric, aratand o lipsa de maturitate in joc.

Intrata pe teren cu mare aplomb, cu lovituri puternice, Halep s-a trezit ca mai totul i se returneaza. Pennetta a pus totul inapoi cu calm si liniste, iar cand nu ajungea prea bine returna mai inalt, ceea ce o incomoda vizibil pe Halep, fortata sa ia de la zero un punct in care era in avantaj.

Halep a gresit mult, dar a si fost depasita in momentele cheie, cand Pennetta a pus piciorul in prag fructificand punctele importante atunci cand a avut ocazia. Italianca a surprins-o pe Halep cu niste stopuri bune la fileu, iar cel care a pus capac a fost un stop plasat dupa un stop al Simonei, la care jucatoarea noastra nu a mai ajuns.

De cealalta parte, Halep nu a surprins cu nimic in acest meci, poate a avut una sau doua lovituri din game care o caracterizeaza in special pe rever. 

Setul 1 a trecut ca trenul pe langa Halep, un 6-1 scurt. A urmat setul 2, in care Halep a parut ca si-a revenit, conducand cu 3-1. A lasat-o sa respire pe adversara, care a ajuns rapid la 5-3, cu 15 puncte castigate consecutiv!

Halep nu a fost apasata de presiune, ci a parut doar ca nu a avut un plan clar in acest meci, parca a intrat sigura pe victorie, sigura pe ea, sigura pe jocul si tineretea ei, insa nu a fost suficient. Pregatirea trebuia sa fie mai buna. De cealalta parte, Pennetta a stiut totul si a facut o diferenta clara.

Prea clara, din pacate. Meciul s-a terminat fulgerator, in 59 de minute, un cosmar in care Halep a castigat doar cateva puncte. 

Simona Halep a ratat sansa sa devina prima romanca prezenta intr-o finala de US Open. 

Ea a iesit de pe teren cu capul in jos si a mers asa mai departe si in tunelul spre vestiare. 

FINAL Halep - Pennetta 1-6 3-6

SET 2, GAME 9 E 15-40 si minge de meci. Halep anuleaza una... Nu si pe a doua, lovitura de dreapta pe linia, meci Pennetta. 

SET 2, GAME 8 Va servi Pennetta, iar Halep trebuie sa schimbe ceva acum. Pennetta joaca la asteptare, joaca fara risc, iar Halep aproape se bate singura prin lovituri la limita sau tari care nu prea ii ies. Parca se vede o diferenta de maturitate in acest meci, iata cum o jucatoare mai in varsta cu 10 ani decat Halep controleaza un meci din toate punctele de vedere. Pennetta incepe cu 15-0 si se ajunge la 40-0.  Halep trimite afara cu reveru, 5-3 pentru Pennetta. 4 game-uri si 15 puncte luate la rand de Pennetta.

SET 2, GAME 7 Serveste Halep intr-un game ce poate fi crucial si trimte afara o la capatul unui bun schimb de mingi, 0-15. Halep pune o scurta, Pennetta ajunge si raspunde cu o scurta pe care jucatoarea noastra nu o mai ajunge! 0-30. Si 0-40. Si break Pennetta, care a castigat ultimele 11 puncte si ultimele 3 game-uri. Greu.

SET 2, GAME 6 Serveste Pennetta. Joaca solit italianca, nu greseste si loveste bine, e greu de spus daca partida va ajunge in decisiv. Simona Halep intrase pe teren foarte montata, cu aplomb, dar acum arata fustrare. Doua lovituri bune ale italiencei o ajuta sa egaleze, 3-3. 

SET 2, GAME 5 Halep incepe cu 0-15 pe propria serva. Apoi se face 15-30, dupa ce Halep a adus-o pe adverara la fileu, insa a trimis apoi un lob prea jos, ajuns de italianca. Dubla greseala Halep, break Pennetta, care anuleaza breakul de mai devreme al romancei. 

SET 2, GAME 4 Pennetta serveste, reuseste Halep un break? Pennetta are 40-30, insa Halep reuseste un rever fulgerator prin care obtine egalarea. 40-40. Apoi are avantaj si minge de break. O lovitura de dreapta trimisa afara de Pennetta ii aduce jucatoarei noastre un break si conduce cu 3-1. La ultima minge, Halep a prins-o pe Pennetta cu o lovitura in corp, in timp ce italianca facuse un pas in fata, o lovitura inteligenta care a fortat-o pe adversara sa greseasca.

SET 2 Halep isi pierde serviciul, apoi reuseste in break. 1-1. Urmeaza Halep in game-ul 3 sa serveasca si arata un joc mai solid, loveste mai puternic, mai lung si are 2-1 in setul 3.

SET 1, GAME 7 Pennetta are doua mingi de set, Halep o anuleaza pe prima. Nu si pe a doua. Halep pierde primul set cu 6-1, un scor neverosimil. 

SET 1, GAME 6 Dubla greseala Halep, iar Pennetta are doua mingi de break la dispozitie. Halep o anuleaza cu un lob norocos, pe care italianca l-a trimis in fileu, de la fileu. Halep nu cedeaza si apoi egaleaza la 40.  Halep are avantaj, dar rateaza sansa, apoi Penneta converteste a treia minge de break din acest game. 1-5. 

SET 1, GAME 5 O rama a Simonei Halep o face pe Pennetta sa isi castige serva fara probleme, 1-4.

SET 1, GAME 4 Simona Halep se bate singura, trei greseli nefortate si isi pierde serviciul. Pare dezinvolta, loveste la limita, insa nu ii iese totul.  1-3. 

SET 1, GAME 3 Halep rateaza o minge de break. Insa, Pennetta isi castiga serviciul, cu greu, se vede ca jucatoarea noastra este peste, cel putin acum la debutul in meci. 

SET 1, GAME 2 Halep isi face si ea usor serviciul. 

18:19 Incepe meciul cu Pennetta la serviciu. Este 1-0 pentru italianca.

Programata initial pentru ora 3:30 (vineri dimineata in Romania), semifinala Halep-Pennetta a fost reprogramata intr-o prima faza pentru ora 18:00  astazi.

Peste noapte americanii s-au gandit mai bine si au facut schimb de locuri in program intre cele doua semifinale, punand-o pe Halep sa joace cu Pennetta inaintea meciului Serena Williams-Roberta Vinci.

Pennetta conduce cu 3-1 la general, dar Halep a castigat ultima intalnire directa, anul acesta la Miami, cu 6-3, 7-5.



Halep rateaza finala de la US Open, Pennetta i-a scos tenisul din cap