US Open

Alcaraz cade în fața lui Medvedev la US Open. Rusul va da piept cu Djokovic: „Trebuie să joc mai bine decât mine”

Sursă foto: twitter.com/usopen

Daniil Medvedev s-a calificat sâmbătă dimineață în finala de la US Open după ce a trecut fără emoții de numărul 1 mondial, Carlos Alcaraz în patru seturi. Vineri noapte, Novak Djokovic se calificase și el în ultimul act, învingând un american. Medvedev a declarat după meciul cu Alcazar că „a jucat mai bine” decât el însuși, ceea ce va trebui să facă și contra lui Djokovic în finală. La rândul său sârbul a ajuns pentru a treia oară în carieră în toate finalele de Mare Șlem în același an și ar putea deveni cel mai în vârstă jucător din Open Era care va câștiga la US Open.
VIDEO Djokovic i-a închis telefonul lui Shelton

Daniil Medvedev i-a arătat lui Carlos Alcaraz că experiența, dublată și de condiție fizică, pot face diferența, iar spaniolul mai are de învățat până să obțină titlurile pe care și le dorește.  Cel de-al treilea cap de serie l-a eliminat pe liderul mondial Carlos Alcaraz cu 7-6(3), 6-1, 3-6, 6-3 pentru a ajunge în finala US Open.

Medvedev, 27 de ani, va juca în finala cu Novak Djokovic, o revanșă pe care i-o acordă sârbului după cea câștigată de rus în anul 2021. În urmă cu doi ani, Medvedev l-a uimit pe Djokovic și i-a refuzat sârbului visul de a câștiga toate cele patru majore în același sezon. Acum, el va încerca să-l împiedice pe Djokovic să își treacă în palmares cel de-al 24-lea titlu Mare Șlem.

„Provocarea este că joc un tip care a câștigat 23 de turnee de Mare șlem, iar eu am doar unul”, a spus Medvedev în interviul de după partida cu Alcaraz. "Când l-am învins aici, am reușit să joc mai bine decât mine și trebuie să o fac din nou. Nu există altă cale."

El i-a atacat și pe fanii spanioli, bucuros că „i-am trimis la somn”.

Contra lui Alcaraz, Medvedev a salvat opt din cele nouă puncte de break ale spaniolului și a învins în trei ore și 18 minute. Va fi a treia sa finală de la US Open. 

”Nu știu dacă Alcaraz mai are 20 sau 21 de ani, dar este atât de tânăr, deja are două victorii în turneele de Grand Slam și este și numărul 1 mondial de multe săptămâni. Sincer, este destul de incredibil și cred că nimeni nu a făcut-o. este înaintea lui. Pentru a-l învinge, trebuie să fii mai bun decât tine și am reușit să fac acest lucru."

Medvedev a intrat în semifinale după ce a pierdut ultimele două întâlniri contra lui Alcaraz din acest sezon. Spaniolul a câștigat toate cele cinci seturi pe care le-a jucat în acele confruntări și nu a pierdut mai mult de trei gameuri în niciunul dintre acele seturi.

Djokovic, a zecea finală de la US Open.

Novak Djokovic a ajuns la o victorie distanță de cucerirea celui de-al 24-lea titlu major, sâmbătă seară, când l-a învins pe americanul Ben Shelton cu 6-3, 6-2, 7-6(4) pentru a ajunge la a 10-a finală la US Open, egalând recordul lui Bill Tilden. .

Jucând cel de-al 100-lea meci al său la US Open, triplul campion a obținut victoria după două ore și 40 de minute împotriva tânărului de 20 de ani, cel mai tânăr american care a ajuns în semifinale de la Michael Chang în 1992.

"Acestea sunt genul de meciuri și ocazii în care încă mă înfloresc și mă fac să merg și mă inspiră în fiecare zi să încerc și să muncesc la fel de mult ca tinerii", a spus Djokovic. "Turneele de Mare Șlem sunt cele care mă motivează cel mai mult să joc cel mai bun tenis al meu.”

Djokovic a reușit cinci break-uri cu Shelton de cinci ori. El a ajuns acum în finalele tuturor celor patru Mari Șlemuri din același sezon pentru a treia oară în carieră, după 2015 și’2021. În vârstă de 36 de ani el dorește să devină cel mai în vârstă jucător care va câștiga titlul de simplu US Open în Open Era (din 1968), după Ken Rosewall, în vârstă de 35 de ani, a triumfat în Flushing Meadows în 1970.



Alcaraz cade în fața lui Medvedev la US Open. Rusul va da piept cu Djokovic: „Trebuie să joc mai bine decât mine”