US Open

Mesajul lui Nadal dupa eliminarea de la US Open: “Nu ma gandesc acum la tenis”

Sursă foto: https://twitter.com/fi_sonic/

Cotat cu sansa a doua la castigarea US Open, spaniolul Rafael Nadal a fost eliminat in optimile de finala de americanul Frances Tiafoe, cap de serie 22.

Tiafoe l-a dominat in majoritatea timpului pe Nadal, impunandu-se la final cu 6-4, 4-6, 6-4, 6-3 la capatul unei evolutii incantatoare care a ridicat spectatorii in picioare.

Rafael Nadal a spus dupa meci ca va lua o pauza de la tenis in perioada urmatoare.

Acesta si-a motivat decizia prin dorinta de a-i fi alaturi sotiei, Maria Francesco Parello, in ultimele saptamani de sarcina.

Cei doi asteapta primul lor copil la finalul lunii octombrie si Nadal nu vrea sa rateze vreun moment din aceasta perioada.

“In acest moment imi este greu sa fac o analiza clara a viitorului meu in perioada urmatoare. Vreau doar sa merg acasa, pentru ca am lucruri mai importante de facut decat sa joc tenis. Nu ma gandesc acum la tenis. Aspectul personal are acum prioritate fata de cel profesional si a trebuit sa fac un efort aici. Este momentul sa fac o resetare, pentru ca au fost cateva luni grele pentru mine”, a transmis Nadal.

In pofida eliminarii de la US Open pentru Nadal ar putea veni un premiu de consolare: primul loc in clasamentul mondial.

Spaniolul ocupa prima pozitie in ierarhia virtuala, dar alti doi jucatori vizeaza fotoliul de lider dupa US Open. Este vorba de Casper Ruud si Carlos Alcaraz.



Mesajul lui Nadal dupa eliminarea de la US Open: “Nu ma gandesc acum la tenis”