US Open

Frances Tiafoe produce surpriza la US Open si-l trimite acasa pe Rafael Nadal

Sursă foto: https://twitter.com/rolandgarros

Americanul Frances Tiafoe (favorit 22) a trecut peste calculele hartiei si l-a invins pe Rafael Nadal, luni noapte, in optimile de finala la US Open.

Tiafoe a transat disputa in patru seturi, cu 6-4, 4-6, 6-4, 6-3, dupa un meci de trei ore si 34 de minute.

In setul al patrulea Nadal a obtinut break-ul devreme si s-a desprins la 3-1, moment in care partida parea ca se indreapta spre setul decisiv.

Tiafoe a fost insa de alta parere si americanul in varsta de 24 de ani a intors spectaculos rezultatul inchizand meciul dupa o serie de cinci game-uri adjudecate la rand.

Cu un serviciu puternic aproape de 200 km/h constant si un retur agresiv, Tiafoe nu i-a lasat prea multe sanse lui Nadal calificandu-se in premiera in sferturile de la US Open.

Tiafoe si-a egalat cu aceasta ocazie cel mai bun rezultat intr-un turneu de Mare Slem, ajungand prima oara in sferturi la Australian Open in 2019.

Adversarul americanului din sferturi va fi rusul Andrey Rublev cel care l-a invins in optimi pe britanicul Cameron Norrie.

Nadal, de patru ori castigator la US Open (2010, 2013, 2017 si 2019) este numarul unu mondial in ierarhia virtuala, dar fotoliul de lider ramane inca in joc fiind vizat de alti doi jucatori, norvegianul Casper Ruud si spaniolul Carlos Alcaraz.

Prima reactie a lui Tiafoe

“Nu stiu ce sa spun in aceste momente. Sunt dincolo de bucurie, sunt aproape in lacrimi. Nu-mi vine sa cred. Am jucat un tenis incredibil, dar ceva special s-a intamplat astazi”, a spus americanul Tiafoe dupa victoria obtinuta asupra lui Nadal.



Frances Tiafoe produce surpriza la US Open si-l trimite acasa pe Rafael Nadal