US Open

Ilie Nastase il apara pe Djokovic dupa incidentul de la US Open

Fostul mare tenismen Ilie Nastase considera descalificarea lui Novak Djokovic de la US Open ca fiind nejustificata si exagerata.

Liderul mondial a fost practic dat afara din turneu dupa ce a lovit involuntar cu mingea o arbitra de linie in timpul meciului cu spaniolul Pablo Carreno Busta din optimile de finala.

“Dacă Nole nu juca acest meci în SUA să fiți convinși că nu era descalificat. Și eu am greșit în cariera mea și am fost sancționat, dar să iei o astfel de decizie împotriva lui Nole Djokovic mi se pare mult prea mult.

“Eu nu găsesc nicio justificare pentru decizia luată de arbitrul de scaun împotriva lui Nole. Nu poți să ei o asemenea decizie împotriva unui mare campion. E vorba de cariera lui Djokovic.

“Pentru mine US Open nu mai înseamnă nimic dacă nu se joacă cu spectatori. Așa voi spune și de Roland Garros. Ăsta nu este tenis”, a declarat Ilie Nastase pentru Prosport.

Pe langa descalificarea din turneu, Djokovic a ramas si fara punctele adunate pana in optimi, respectiv banii agonisiti pe teren prin trecerea a trei tururi. Este vorba de 250.000 de dolari.

Djokovic a mai fost recent in centrul unui scandal, dupa ce a organizat un turneu demonstrativ in Balcani in plina pandemie de coronavirus.

Mai multi dintre jucatorii participanti s-au infestat cu noul virus gripal Sars-Cov-s.

In cele din urma chiar si Djokovic a fost confirmat pozitiv, la fel si sotia acestuia.

Djokovic si-a dat inaintea US Open demisia din fruntea Consiliului Jucatorilor si a infiintat un sindicat independent alaturi de mai multi tenismeni.



Ilie Nastase il apara pe Djokovic dupa incidentul de la US Open