US Open

Soc la US Open. Novak Djokovic descalificat dupa ce a lovit cu mingea in gat o arbitra de linie

Sursă foto: https://twitter.com/usopen

Liderul mondial si principalul favorit la castigarea US Open, sarbul Novak Djokovic, face obiectul unuia dintre cele mai controversate momente din istoria tenisului.

Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open dupa ce, suparat fiind pentru pierderea serviciului, a lovit cu mingea in gat o arbitra aflata in spatele terenului la linie.

Pe reluari se vede ca nu a existat intentie, insa gestul necontrolat al lui Djokovic a fost sanctionat la litera regulamentului si acesta a fost descalificat din turneu.

Arbitra respectiva, lovita in zona gatului, a cazut secerata la pamant si a avut nevoie de minute bune pentru a-si reveni.

Un incident care se putea solda cu urmari dintre cele mai grave si care s-a petrecut in primul set la 6-5 pentru Pablo Carreno Busta in meciul din turul 4.

Regulamentul spune clar intr-o situatie de acest gen ca ”un jucator nu poate abuza sub nicio forma un oficial, arbitru, jucator sau spectatori aflati in incinta turneului”.

Djokovic era neinvins pe teren in anul 2020 si avea mari sanse sa obtina titlul la US Open in conditiile absentei marilor lui rivali Roger Federer si Rafael Nadal.



Soc la US Open. Novak Djokovic descalificat dupa ce a lovit cu mingea in gat o arbitra de linie