US Open

Alcaraz trece de bombardierul Sinner și ajunge în semifinale

Spaniolul Carlos Alcaraz s-a calificat joi dimineață în semifinalele de la US Open, după un meci de peste cinci ore, terminat la ora 3 dimineața în SUA.

Alcaraz (19 ani) l-a învins pe italianul Jannik Sinner în cinci seturi cu 6-3 6-7 (7-9) 6-7 (0-7) 7-5 6-3.

Sinner este varianta albă de bombardier a lui Tiafoe, are primul serviciu destul de constant cu peste 210 km/h, cu vârfuri de peste 220, și are o lovitură de dreapta urâta, dar fulgerătoare. Un joc complet lispit de eleganță și frumusețe, la fel ca Tiafoe.

Totuși, Alcaraz a intrat pe finețe spre final de meci, iar Sinner nu a ținut pasul, iar serviciile italianului au scăzut și ele în acuratețe. Așa că Alcaraz l-a îngenuncheat ca la corrida și a ajuns în prima sa semifinală de Mare Șlam, salvând pe parcurs și o minge de meci. Spre deosebire de Rublev, care nu a reușit nici un moment să spargă jocul de beton al lui Tiafoe, Alcaraz a făcut pasul suplimentar cu Sinner și arată, încă o dată, că este un jucător de viitor și elegant.

Acolo va da piept chiar cu Tiafoe, killerul lui Nadal, un meci care nu trebuie ratat. Partida are loc vineri de la ora 22:00 a României.

Tiafoe a avut un meci mai ușor miercuri seară și mai mult timp de odihnă. Să vedem dacă inteligența lui Alcaraz, dar mai ales forma sa fizică, îi vor permite să treacă de Tiafoe, un jucător care, mai mult decât Sinner, se bazează pe serviciu și lovitura de dreapta - cel puțin la fel de urâtă ca a italianului, dar și mai fulgerătaore. Tiafoe urcă bine și la fileu acolo unde nu greșește stopurile. 

Publicul american va veni din nou la sărbătoare câmpenească, având jucător pe teren.



Alcaraz trece de bombardierul Sinner și ajunge în semifinale