Roland Garros

Simona Halep, victorie autoritara pentru un loc in optimile de la Roland Garros

Sursă foto: twitter.com/wta

Doar trei game-uri i-a lasat Simona Halep ucrainencei Lesia Tsurenko, sambata, intr-un meci din turul 3 la Roland Garros.

Un meci in care Simona Halep a obtinut nu mai putin de opt break-uri din zece sanse si a cedat doua din cele trei game-uri pe propriul serviciu.

Cu doar cinci la suta procentaj de puncte castigate pe al doilea serviciu, Tsurenko a fost "victima" sigura in fata unei jucatoare, Simona Halep, care a jucat cel mai bun tenis al sau la editia din acest an a Roland Garros.

Asa am trait Simona Halep in turul 3 la Roland Garros

Primul set s-a intins pe durata a 25 de minute, cu o evolutie interesanta a scorului. Primele trei game-uri au fost pierdute pe propriul serviciu de ambele jucatoare, Simona Halep fiind prima care a intrerupt aceasta serie distantandu-se la 3-1.

A urmat o alta serie de trei break-uri la rand, doua dintre acestea fiind obtinute de asemenea de Halep, care a servit pentru set la 5-2.

Dupa sapte game-uri disputate niciuna dintre cele doua jucatoare nu obtinuse vreun punct pe al doilea serviciu.

Halep a inchis in cele din urma setul, cu 6-2, dupa doar al doilea game de serviciu adjudecat.

Reactia Simonei Halep dupa cea mai categorica victorie de la Roland Garros

Cele 18 erori nefortate comise de Tsurenko, spre deosebire de doar sapte erori adunate in dreptul lui Halep, au inclinat in cele din urma balanta.

Cate cinci lovituri castigatoare de ambele parti si un mare zero in dreptul lui Tsurenko la puncte castigate cu al doilea serviciu. Halep a reusit in ultimul game sa ridice procentajul la un 28 care arata mai bine decat zero.

Setul secund a inceput cu Halep dominand autoritar jocul. Trei game-uri adjudecate in doar noua minute, dintre care doua pe serviciul lui Tsurenko. Jucatoarea din Ucraina a solicitat intereventia fizioterapeutului la 0-3 acuzand o problema musculara.

Prin intreruperea meciului Tsurenko nu a reusit sa opreasca insa si seria castigatoare a Simonei, care se distanta la 5-0 si servea pentru castigarea meciului la mai putin de o ora de la startul intalnirii.

Tsurenko a ramas in meci dupa un break la zero aparut pe relaxarea Simonei, dar in game-ul urmator fosta lidera mondiala a incheiat socotelile cu un voleu spectaculos din apropierea fileului.

Simona Halep va juca in optimile de finala cu invingatoarea dintre Monica Puig din Puerto Rico si Ilga Swiatek din Polonia.



Simona Halep, victorie autoritara pentru un loc in optimile de la Roland Garros