Roland Garros

Simona Halep merge in semifinale la Roland Garros. Petkovic, obstacolul spre finala, meciul e azi

Simona Halep a realizat un meci incantator, miercuri dupa-amiaza, contra rusoaicei Svetlana Kuznetsova, 6-2 6-2, si s-a calificat in semifianale la Roland Garros. Ea se afla in premiera in semifinalele unui turneu de Mare Slem. De 17 ani, nici o jucatare din Romania nu s-a mai aflat intre primele patru la un turneu de un asemenea nivel. In semifinale, care se joaca la o zi distanta - joi, dupa ora 17:00, Halep o intalneste pe Andrea Petkovic, ultimul obstacol spre finala asteptata cu Maria Sharapova. O finala care se va disputa sambata si pe care o asteptam cu sufletul la gura, pentru ca Halep se poate califica si poate bate. In cazul in care face pasul in finala, Halep devine locul 3 WTA, asa cum v-am anuntat in premiera inca de acum doua saptamani.

INFO: Semifinala Halep - Petkovic de astazi este aici LIVE, dupa ora 17:30.

Partida a intarziat fix trei ore. Trebuia sa inceapa la ora Romaniei 15:00 si a inceput la 18:00 din cauza ploii de pe arena Suzanne Lenglen. Pe o vreme urata la Paris, arena a fost totusi aproape plina, iar spectatorii nu de putine ori au aplaudat-o pe Halep si s-au mirat la mingile ei frumoase, huiduind-o in schimb pe Kuznetsova.

[news-107411]

Intr-o bluza alba pentru a se proteja de temperatura scazuta, aproximativ 15 grade Celsius, a inceput hotarata si a izbutit primul break inca din debut.

Dupa opt minute avea deja 2-0 pe tabela, insa ploaia isi facea din nou aparitia. Meciul a continuat si pret de alte cateva schimburi s-a jucat printre picaturi, iar zgura uda si mingile grele au parut ca o avantajeaza pe Kuznetsova.

Campioana din 2009 a egalat la doi luandu-si break-ul inapoi, dupa care soarele a iesit pe strada Simonei Halep. Extrem de prezenta in joc, cu un plasament foarte bun la fiecare mine, Halep a dictat ritmul si a facut cam tot ce a vrut pe teren cu adversara ei.

Alte doua break-uri reusite de Halep au facut ca primul set sa intre in contul favoritei noastre dupa 33 de minute.

Intre seturi Kuznetsova a solicitat un time out medical si a revenit de la vestiare bandajata la coapsa stanga. Rusoaica a aratat o oarecare dificultate in deplasarea pe teren, dar cu toate acestea a reusit sa treaca in premiera in avantaj, castigand primul game nu inainte de a fi salvat o sansa de break.

Setul al doilea si poate chiar meciul a stat practic in game-ul secund, unul de mare lupta si angajament, pe care Halep l-a castigat dupa opt minute, timp in care Kuznetsova a avut mai multe sanse de break.

Halep s-a distantat apoi la 4-1 cu doua break-uri in fata, dar si-a pierdut la zero serviciul in jocul sase (4-2).

In game-ul sapte, unul castigat de Halep pe serviciul advers, jucatoarea noastra a realizat punctul meciului la o scurta pusa de Kuznetsova. Halep a venit din spate, a ajuns mingea si a trimis-o in diagonala pe langa rusoaica.

A urmat game-ul opt la 5-2 in care Halep a servit pentru castigarea meciului si calificarea in semifinale. Nu mai putin de trei duble greseli I-au tradat Simonei Halep teama de victorie, dar de fiecare data s-a redresat si, ca o mare campioana, a trecut peste momentele dificile fortand inchiderea meciului.

Un lung oftat s-a auzit din tribuna cand Halep a trimis in fileu cu primul serviciu la minge de meci, insa a doua minge a intrat in patratica de serviciu, la limita e drept dar a fost acolo, iar Kuznetsova a returnat in fileu.

Ultima imagine a meciului a gasit-o pe Halep cu mainile sus, victorioasa, calificata in semifinale la Roland Garros. Cea mai mare performanta din scurta ei cariera profesionista.

[news-107381]



Simona Halep merge in semifinale la Roland Garros. Petkovic, obstacolul spre finala, meciul e azi