Roland Garros

GAME cu GAME Simona Halep - Andrea Petkovic, semifinale Roland Garros

Simona Halep joaca la aceasta ora contra Andreei Petkovic in semifinalele de la Roland Garros. Meciul are loc pe arena centrala dupa partida Mariei Sharapova, care s-a calificat mai devreme in ultimul act.

FINAL Simona Halep - Andrea Petkovic 6-2, 7-6 (4)

INFO: Finala Simonei Halep este LIVE AICI, sambata, la Roland Garros, contra rusoaicei Maria Sharapova.

[news-107432]

VICTORIE SIMONA HALEP!!! Halep se califica in finala de la Roland Garros unde o va intalni, sambata, pe Maria Sharapova.

[news-107428]

TIE-BREAK: Primul punct este al Simonei pe greseala lui Petkovic. O minge mai scurta pe serviciul doi si Petkovic face punctul egaland scorul cu mini-break. Dubla din partea lui Petkovic si Halep conduce 3-1. Dreapta Simonei iese afara si Petkovic reduce din diferenta (4-2). Se schimba terenul si Halep mai are un serviciu. Doua puncte la rand realizate de Petkovic (4-3 Halep). Simona la serviciu de doua ori la 5-4 pentru ea. Minge de finala pentru Halep (6-4).

SET 2, 6-6 (20:22) Halep castiga la zero pe propriul serviciu si trimite acest set in tie-break.

SET 2, 5-6 (20:19) Game urias pe serviciul lui Petkovic. Halep revine de la 15-40 si trimite jocul in prelungiri. Ce bun ar fi acum un break, insa acesta nu vine. Petkovic serveste foarte bine si revine la conducere.

SET 2, 5-5 (20:13) Trei mingi de 5-5 pentru Halep si avem din nou egalitate. Setul al doilea intra in prelungiri.

SET 2, 4-5 (20:10) Pentru prima data in turneu Halep pierde cinci game-uri intr-un set. Urmeaza la serviciu pentru a ramane in acest set al doilea.

SET 2, 4-4 (20:06) Un game de mare lupta. Halep a avut 40-15, dar Petkovic a tintuit-o in spatele terenului si a egalat la 40. Halep raspunde cu o urcare la fileu si un punct castigat cu dreapta. Petkovic ramane agresiva si se agata de fiecare minge in acest moment al meciului. Nu este usor pentru Halep, dar profita de o minge trimisa mult afara de nemtoaica si face game-ul. Rasuflam usurati.

SET 2, 3-4 (19:59) Halep revine de la 0-40 pe serviciul advers. Dubla eroare Petkovic, dar greseste si Simona cu lovitura ei numarul unu, backhand-ul. Un game important din care Petkovic iese cu bine si acum pune presiune pe Halep.

SET 2, 3-3 (19:53) Game alb reusit de Halep. Ce raspuns din partea jucatoarei noastre, iar pentru Petkovic trebuie sa fie extrem de greu sa o ia de la capat dupa ce a avut 3-1 si 40-15.

SET 2, 2-3 (19:51) Halep pierde usor controlul meciului si Petkovic este cea care dicteaza acum ritmul. Halep se apara in spate si nu mai gaseste culoarele pentru puncte castigatoare. Petkovic are minge de 4-1, dar da o dubla semn ca si ei ii tremura mana. Forehand ratat acum si Halep are minge de break. Acesta vine in dreptul lui Halep pe care o vedem in continuare extrem de concentrata. Am putea risca un pronostic ca de aici inainte Petkovic nu va mai lua niciun game, dar mai bine sa asteptam desfasurarea meciului.

SET 2, 1-3 (19:45) Petkovic are 15-0 pe serviciul Simonei, insa avantajul ei nu dureaza prea mult. Simona o pune la punct cu o noua lovitura castigatoare. Petkovic se agata de fiecare puncte, e normal la acest scor, insa isi asuma si riscuri mai mari, care se pot contabiliza in dreptul lui Halep. Petkovic ridica usor nivelul jocului si face primul sau break.

SET 2, 1-2 (19:39) Halep joaca mereu la limita si apar erorile. Trei sanse de game pentru adversara. Simona insa face punctul cu backhand-ul in lung de linie. Petkovic rateaza de putin terenul cu forehand-ul in lung de linie si scorul se strange la 40-30 pe serviciul nemtoaicei. Returul iese insa putin afara. Nu-i motiv de panica. Simona ramane jucatoarea care dicteaza ritmul in acest meci.

SET 2, 1-1 (19:36) Halep raspunde briliant si castiga autoritar pe propriul serviciu. Presiunea se muta in tabara nemtoaicei.

SET 2, 0-1 (19:33) Petkovic isi face serviciul la 15 si conduce in premiera in aceasta semifinala.

19:31 Incepe setul al doilea cu Petkovic la serviciu. Halep trimite un voleu usor in fileu si se cearta pentru aceasta ratare.

SET 1, 6-2 (19:29) Halep incepe cu o dubla greseala, insa Petkovic returneaza afara (15-15). Nemtoaica urca la fileu, dar Halep o surprinde cu o lovitura de trecere cu forehand-ul in diagonala. Sunt doua mingi de set salvate de Petkovic. Vine insa serviciul as din partea Simonei. A treia minge de set este ratata de putin cu backhand-ul in lung de linie. Halep inchide primul set in 28 de minute din a patra incercare. Un prim set dominat autoritar de Halep, care dovedeste maturitate si multa stapanire de sine.

SET 1, 5-2 (19:23) Continua sa-si domine adversara pe lovitura de dreapta, insa Petkovic egaleaza la 15 cu un serviciu la limita. Petkovic isi castiga game-ul, dar Halep va servi pentru set dupa o pauza.

SET 1, 5-1 (19:20) Halep comite prima dubla greseala, dar se redreseaza imediat cu un forehand castigator in lung de linie. Halep e mai solida in schimburile lungi si o domina mental pe adversara ei (30-30). Halep loveste incantator si castiga punctul cu dreapta in diagonala. Minge de 5-1 si Halep are deja sase puncte direct castigatoare cu dreapta. Petkovic doar doua astfel de reusite.

SET 1, 4-1 (19:15) Halep loveste adanc cu dreapta la retur si face punctul. Are 30-0 pe serviciul advers. Petkovic loveste mult afara si Halep are alte trei sanse de break. Inca un forehand afara din partea lui Petkovic si Halep castiga la zero pe serviciul advers.

SET 1, 3-1 (19:13) Petkovic castiga primul ei game, dar Halep are meciul sub control. Revine la serviciu si castiga la zero cu un un as la T. Petkovic sterge urma cu sportivitate. Patru game-uri in 12 minute, semn ca se joaca repede si cele doua sunt jucatoare de atac.

SET 1, 2-0 (19:07) Halep conduce fiecare punct, dicteaza ritmul, este calculata si nu isi asuma niciun risc inutil. Are 40-0, Petkovic castiga un punct, dar Halep inchide game-ul cu un forehand castigator in diagonala.

SET 1, 1-0 (19:04) Inceput bun pentru Halep. Primele doua puncte sunt ale jucatoarei noastre. Halep are trei mingi de break. Primele doua sunt anulate pe un joc de asteptare din partea lui Halep. Petkovic greseste in cele din urma si cedeaza primul break al meciului.

19:00 Incepe meciul cu Petkovic la serviciu.

18:59 Arbitru in scaun este francezul Renaud Lichtenstein.

18:57 Cele doua jucatoare se afla la incalzire. Intre timp arena centrala s-a golit, dar oamenii vor reveni cu siguranta dupa o scurta pauza de hidratare si realimentare. Vreme insorita si niciun pericol de ploaie.

18:40 S-a incheiat prima semifinala cu victoria Mariei Sharapova in trei seturi. In cateva minute Simona Halep va intra pe teren.

INFO: Pana incepe meciul Simonei Halep, puteti urmari aici cealalta semifinala dintra Sharapova si Bouchard, dar si meciul lui Tecau la dublu.

VIDEO: Pana la startul semifinalei cu Petkovic sa vedem ce a spus Simona Halep despre aceasta partida

Simona Halep a realizat un meci incantator, miercuri dupa-amiaza, contra rusoaicei Svetlana Kuznetsova, 6-2 6-2, si s-a calificat in semifianale la Roland Garros. Ea se afla in premiera in semifinalele unui turneu de Mare Slem. De 17 ani, nici o jucatare din Romania nu s-a mai aflat intre primele patru la un turneu de un asemenea nivel. In semifinale, care se joaca la o zi distanta - joi, dupa ora 17:00, Halep o intalneste pe Andrea Petkovic, ultimul obstacol spre finala asteptata cu Maria Sharapova.

O finala care se va disputa sambata si pe care o asteptam cu sufletul la gura, pentru ca Halep se poate califica si poate bate. In cazul in care face pasul in finala, Halep devine locul 3 WTA, asa cum v-am anuntat in premiera inca de acum doua saptamani.

[news-107407]

Petkovic se anunta mai periculoasa, pentru ca are trei titluri in cariera, toate pe zgura. Asta nu inseamna ca Halep nu poate sa o bata tot in doua seturi.

Clasata pe locul 27 in clasamentul mondial, Petkovic nu a stat la discutii in sferturi cu Sara Errani, pe care a invins-o cu 6-2, 6-2, desi pornea cel putin pe hartie cu sansa a doua.

[news-107408]



GAME cu GAME Simona Halep - Andrea Petkovic, semifinale Roland Garros