Roland Garros

Djokovic - Alcaraz, semifinala de neratat de la Roland Garros

Joi, de la ora 16:00, are loc la Roland Garros semifinala masculină dintre Novak Djokovic și Carlos Alcaraz. Va fi primul meci dificil pentru Djokovic de la acest turneu. Și Alcaraz va înfrunta primul adversar redutabil, după ce sfertul de finală cu Stefanos Tsitsipas s-a jucat într-un singur sens, elenul fiind adomit de la somnifere. Va fi, așa cum se zice în limbaj de lemn, ”finala din semifinale”. Pentru cei care vineri sunt la birou, meciul se poate urmări cu streaming live pe Betano.

Djokovic și Alcaraz au agende diferite, dar la fel de importante. Sârbul caută să devină la Roland Garros cel mai bun jucător din istorie, dacă va câștiga cel de-al 23-lea titlu de Mare Șlem, un record absolut în istorie. Ar fi putut să fie acolo de mult timp, dacă în anul 2022 nu ar fi fost interzis la Australian Open și US Open. De interzicerea sa a beneficiat Rafael Nadal, care iată nu a mai fost în 2023.

Alcaraz a intrat la Paris pentru prima oară din postura de favorit numărul 1 și numărul 1 mondial. El caută la doar 20 de ani cel de-al doilea titlu de Mare Șlem al carierei, după ce în 2022 a devenit cel mai tânăr câștigător din istoria US Open. Ar putea câștiga al doilea său titlu de Mare Șlem din tot atâtea finale și s-ar afla pentru prima oară în ultimul act, la Paris, dacă va trece de Nole.

De aceea, va fi un meci extrem de interesant. Djokovic are mai multe de pierdut, dacă va fi învins, față de spaniolul care are în față o carieră posibil uriașă, venit parcă la fix când Rafael Nadal a părăsit scena forțat.

De-a lungul carierei, Djokovic (36 de ani) a câștigat peste 167 de milioane de dolari doar din premii, Alcaraz (20 de ani) are 15,5.

Anul acesta, spaniolul a pierdut 3 meciuri din 30, sârbul 4 din 20.

Cei doi se află la al doilea meci direct, iar Alcaraz l-a câștigat pe primul, în 2022, tot pe zgură, dar la Madrid, în semifinale, 6-7(5-7) 7-5 7-6(7-5).

Meciul are loc la 20 de ani după ce Djokovic a intrat în circuitul profesionist.

Privind turneele de Mare Șlem, 45 de semifinale a jucat Djopkovic, două doar Alcaraz.

Cu Nadal ieșit pe toată durata anului 2023 cu excepția Australian Open, cu Federer retras, o înfrângere pentru Djokovic la Roland Garros ar putea marca pentru prima oară în ultimii 15 ani finalul dominației celor trei mari jucători.

Publicul local va ține mai mult cu Alcaraz, însă Djokovic este cunoscut pentru abilitatea specială de a juca mai bine atunci când nu este susținut din tribune, dar și pentru jocul său de fier, capabil mereu să găsească punctul slab al adversarului, dacă meciul nu s-a terminat și nu a ieșit încă cu valizele pe ușă.

Partida Djokovic - Alcaraz este de neratat, poate fi momentul de schimb al unei generații sau momentul în care un mare jucător face un pas important spre a deveni cel mai mare din istoria tenisului. 

Este de spus că Djokovic a clacat în momente extrem de importante, atunci când recorduri unice băteau la ușă. Să nu uităm șansa de a face Golden Slam-ul, ratată când a pierdut US Open-ul cu Medvedev. Va claca și acum și îl va face mare pe Alcaraz sau va deveni cel mai mare jucător din istorie?



Djokovic - Alcaraz, semifinala de neratat de la Roland Garros