Roland Garros

Tsitsipas a dormit cu Alcaraz

Sursă foto: https://twitter.com/TheTennisLetter

Grecul Stefanos Tsitsipas a pierdut fără drept de apel sfertul de finală de marți jucat contra lui Carlos Alcaraz. Grecul a mișcat abia în cel de-al treilea set, însă până atunci jocul său a fost unul ciudat, moale și cu multe greșeli, o prestație care nu l-a caracterizat deloc în ultima vreme. A dat senzația că este dominat complet de Alcaraz, un joc adormit. Joi s-a aflat că Tsitsipas a fost afectat de pastile de dormit, ceea ce poate explica totul legat de partida de miercuri, când toată lumea s-a așteptat la un supermeci, dar a văzut cu totul altceva.

Numărul 5 mondial, Stefanos Tsitsipas, a declarat că a luat somnifere înainte de meciul pierdut în sferturile de finală de la Openul Francez împotriva lui Carlos Alcaraz, marți.

Elenul a fost învinsa în seturi, 6-2 6-1 7-6. Primele două seturi au fost pierdute fără drept de apel, cu greșeli ușoare și mingi la care Tsitsipas nu a putut alerga. Totul a părut că este creat de jocul excelent al lui Alcaraz, dar totuși ceva a părut ciudat la evoluția vedetei din Grecia.

Miercuri, în timp ce l-a lăudat pe Alcaraz pentru performanța sa, Tsitsipas a declarat că a fost împiedicat de propria sa pregătire și că a avut ciclul de somn perturbat.

„Un lucru pe care voi încerca să-l evit în viitor este să iau pastile de melatonină - somnifere -  și să trag un pui de somn înainte de meciuri, pentru că în mod clar nu pare să funcționeze”, a spus Tsitsipas reporterilor.

„Am avut câteva sesiuni de noapte. Nu foarte târziu, dar suficient de târziu pentru ca să-mi strice programul de somn, într-un fel”, a adăugat Tsitsipas.

„Somnul este un lucru vital, important, iar recuperarea este cel mai important lucru atunci când concurezi și joci mari în turneele de Mare Șlem. Am făcut această greșeală în trecut și am avut exact același scor ca și în primele două seturi din partide de marți cu Alcaraz.”

„Nu a fost chiar atât de distractiv în primele două seturi. M-am simțit complet neplăcut, ca și cum aș fi dormit, într-un fel”, a spus el. „Mi-aș dori doar să nu se mai întâmple niciodată. A fost nasol.”

Tsitsipas a comis cinci greșeli duble, comparativ cu una a spaniolului și a avut cu cu 10 greșeli neforțate mai multe decât adversarul său pe tot parcursul meciului. Jocul său a început să funționeze abia la finalul setului al treilea, când a ajuns la tie-break. A fost însă prea târziu. 



Tsitsipas a dormit cu Alcaraz