Roland Garros

Alcaraz îl distruge pe Tsitsipas și îi aruncă buzduganul în semifinale lui Djokovic la Roland Garros

Sursă foto: https://twitter.com/rolandgarros

Liderul mondial Carlos Alcaraz s-a calificat, marți seara, în semifinalele turneului de la Roland Garros, după o victorie în care aproape i-a scos tenisul din cap grecului Stefanos Tsitsipas, cu 6-2, 6-1, 7-6 (5).

Alcaraz a dominat autoritar confruntarea și la un moment dat a avut două seturi în fața lui Tsitsipas, plus 5-2 în setul al treilea. A fost un meci dominat categoric de spaniol, cu lovituri puternice și scurte la fileu la care adversarul său deseori nu a putut ajunge.

Grecul și-a păstrat calmul, chiar dacă s-a văzut pus cu spatele la zid, reușind o revenire puțin așteptată după cum evoluase pănă atunci.

Fără vreo șansă de break în primele două seturi, Tsitsipas a câștigat în premieră pe serviciul lui Alcaraz la 3-5 în setul trei.

Apoi, grecul favorit 5 a salvat nu mai puțin de cinci mingi de meci ale lui Alcaraz.

În cele din urmă jucătorul spaniol a închis partida, urcând în semifinale. Acolo îl va întâlni pentru a doua oară în carieră pe sârbul Novak Djokovic.

Un duel mult așteptat al generațiilor din tenisul mondial masculin.

Alcaraz are doar 20 de ani și ocupă primul loc mondial, în timp ce Djokovic la cei 36 de ani ai săi încă nu și-a spus ultimul cuvânt la cel mai înalt nivel.

Pentru Alcaraz a fost a cincea victorie din tot atâtea confruntări cu Tsitsipas, trei dintre succese fiind obținute pe zgură.

Djokovic a trecut în sferturi de rusul Karen Khachanov la capătul unui meci de patru seturi.



Alcaraz îl distruge pe Tsitsipas și îi aruncă buzduganul în semifinale lui Djokovic la Roland Garros