Roland Garros

Djokovic merge în semifinale la Roland Garros

Novak Djokovic a trecut peste sperietura pierderii unui prim set, marți, în sferturile de finală de la Roland Garros, în fața rusului Karen Khachanov și s-a calificat în semifinale, cu scorul de 4-6 7-6(6-0) 6-2 6-4.

Djokovic și-a găsit greu ritmul, a pierdut primul set și a continuat să fie încolțit de adversarul său din Rusia inclusiv în cel de-al doilea.

Sârbul a reușit însă un tie-break perfect, câștigat cu 7-0 în setul al doilea, un moment din care lucrurile s-au schimbat. Deținătorul celor 22 de titluri de Mare Șlem și-a ridicat apoi nivelul jocului, iar Khachanov nu a putut face față.

Djokovic și-a variat mult loviturile pentru a-l pune în dificultate pe adversarul său foarte solid și puțin mobil, iar startegia sa a reușit.

În setul al patrulea, Djokovic și-a pierdut serva după ce reușise un break, însă apoi a mai reușit încă un break pentru a nu ajunge la 6-6 și a evita emoțiile unui set decisiv. 

Djokovic încearcă să câștige la Paris cel de-al 23-lea titlu de Mare Șlem al carierei și să îl depășescă pe Rafael Nadal, care are 22. Djokovic ar deveni jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din întreaga istorie a tenisului. Să nu uităm că ar fi avut acum cel mai probabil deja 23, dacă nu ar fi fost privat prin limitarea libertăților personale, din motive medicale inventate. să ajungă la Australian Open în 2022.



Djokovic merge în semifinale la Roland Garros