Cupa Mondiala 2014

Portugalia evita eliminarea cu un gol in ultima secunda! SUA rateaza o victorie uriasa!

SUA au fost la fix o secunda de o victorie uriasa cu Portugalia, luni dimineata, in Grupa G a Cupei Mondiale. Lusitanii au egalat in ultima actiune a meciului, in ultima secunda a minutelor de prelungire, reusind un punct prin care au evitat eliminarea din Brazilia! Americanii au ratat o victorie care ii ducea in optimile de finala, iar echipa lui CR7 a obtinut un punct vital, prin care a reusit sa ramana inca in carti la turneul final din Brazilia. Dupa victoria cu Ghana, americanii au jucat un alt meci in urma caruia va curge multa cerneala.
?LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

SUA a obtinut punctul pe care si l-a propus sa-l castige impotriva Portugaliei, scor 2-2, intr-un meci in care putin a lipsit ca americanii sa se califice in optimi inaintea Germaniei si, implicit, sa ii trimita pe lusitani acasa. Varela a egalat situatia la ultima faza, iar Portugalia, dupa 0-4 cu Germania in deschidere, ramane cu sanse pur matematice la calificarea in faza KO a competitiei.#

Nani a rupt echilibrul dupa doar cinci minute de joc, la un luft in careu al lui Cameron. Jucatorul lui Manchester United a scapat de marcaj si nu a ratat ocazia de a-si trece numele pe lista marcatorilor, la capatul unui sut imparabil din preajma careului mic.

Zece minute mai tarziu, Dempsey a semnat prima ocazie a americanilor. Varful SUA a trimis la o palma peste transversala din lovitura libera. Tot Dempsey a aparut in pozitie de finalizare, in minutele 17 si 18. Beto a respins in prima faza de la coltul scurt, dupa care americanul a expediat un sut imprecis, din cadere.

La mijlocul reprizei, Michael Bradley a incercat sa il surprinda pe Beto cu o torpila sol-aer de la peste 25 de metri. Mingea, insa, s-a dus peste poarta fostului goalkeeper al lui CFR Cluj.

Tot Bradley l-a intins pe Beto, in minutul 29, cu un sut la firul ierbii care a mers alaturi de bara din stanga a goalkeeperului lusitan. Johnson a contribuit la randul sau la caseta tehnica, putin lipsind ca americanul sa mangaie vinclul cu o executie indrazneata. In minutul 36, Jones a prins poarta, dar nu a plasat suficient balonul pentru a-l invinge pe Beto, care a retinut pe 6 metri.

Prima parte s-a incheiat cu Nani la finalizare, blocat la coltul scurt de Howard, dupa o pasa in marginea careului mare primita de pe stanga de la Cristiano Ronaldo. Acelasi Nani a trimis in bara de la distanta, pentru ca Howard sa scoata fantastic sutul venit pe respingere al lui Eder.

Americanii au trecut pe langa golul egalizator, la zece minute de la reluare, cand Ricardo Costa a scos de pe linia portii in fata lui Bradley. Johnson a patruns pe dreapta si i-a pus mingea pe tava lui Bradley, care a ratat incredibil de pe tusa careului mic.

Insistenta in atac a SUA avea sa fie rasplatita, in minutul 64, cand Jones a restabilit egalitatea cu un sut senzational, catapultat in plasa lateral-interioara a portii aparate de Beto.

Cu zece minute inainte de final, Dempsey a fost omul potrivit la locul potrivit, moment in care tabela de pe Arena Amazonia indica 2-1 in favoarea Statelor Unite ale Americii.

Numai ca americanii au pierdut doua puncte la chiar ultima faza. Cristiano Ronaldo a iesit pentru prima data in evidenta cu o centrare perfecta pe bara a doua, reluata cu capul in plasa de Varela. 2-2 in fix ultima secunda a meciului! Portugalia a fost la o secunda de eliminare.

SUA: Howard - Johnson, Cameron, Besler, Beasley - Beckerman, Jones - Bedoya (Yedlin 72), Bradley, Zusi (Gonzalez 90) - Dempsey (Wondolowski 87)

Portugalia: Beto - Bruno Alves, Pereira, A. Almeida (William 46), Costa - Veloso, Meireles (Varela 69), Mourinho - Nani, Ronaldo, Postiga (Eder 16)

Arbitru: Nestor Pitana (Argentina)

Cartonase galbene: Jones 75

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Amazonia (Manaus)



Portugalia evita eliminarea cu un gol in ultima secunda! SUA rateaza o victorie uriasa!