Cupa Mondiala 2014

Scolari: "Cea mai proasta zi din viata mea"

Antrenorul Luiz Felipe Scolari a descris infrangerea suferita cu 7-1 in fata Braziliei drept "cea mai proasta zi" din viata sa si si-a asumat intreaga raspundere.

"Voi ramane in amintire drept antrenorul care a pierdut cu 7-1, dar stiam despre acest risc cand am acceptat postul", a spus Scolari, cel care a adus Braziliei trofeul mondial in 2002.

El a descris rezultatul cu Germania, cel care a depasit infrangerea cu 3-0 in fata Frantei din finala din 1998 - cea mai drastica infranere a Brazileiei de la o Cupa Mondiala, drept unul "catastrofic".

"Mesajul meu pentru poporul brazilian este sa ma scuze pentru acest meci", a spus Scolari. "Imi pare rau ca nu am putut ajunge in finala, dar vom incerca sa castigam meciul pentru locul trei. Mai avem pentru ce juca".

Umilinta Braziliei

Brazilia nu a mai primit cinci goluri intr-un meci de la victoria din 1938 cu Polonia, cu 6-5. Infrangerea egaleaza cea mai mare diferenta la scor intr-un meci pentru Brazilia, dupa un 6-0 din 1920 cu Uruguay.
A fost pentru prima oara cand Brazilia a pierdut o semifinala de Cupa Mondiala, dupa 1938. Infrangerea cea mai drastica din semifinalele unei Cupe Mondiala, pana acum, fusese cea din 1954 in care Germania batuse Austria cu 6-1.

Brazilia era neinvinsa in ultimele 14 meciuri, inainte de partida cu Germania. Scolari a negat ca absenta lui Neymar ar fi cantarit in balanta acestei infrangeri.

"Sa nu incercam sa gasim scuze in Neymar", a spus Scolari.

Germania a invins Brazilia cu 7-1, dupa ce in prima repriza a condus cu 5-0, marcand patru goluri intr-un interval de sase minute. Klose, 35 de ani, a devenit cel mai mare marcator din istoria Cupei Mondiale, golul contra Braziliei ducandu-l la cota 16.

[news-108096]



Scolari: "Cea mai proasta zi din viata mea"