Cupa Mondiala 2014

Robben admite ca a simulat cu Mexic

Olanda s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Mondiale cu un penalty obtinut de Arjen Robben in prelungirile timpului regulamentar.

Mijlocasul de la Bayern Munchen recunoaste ca a incercat sa-l pacaleasca pe arbitrul central Pedro Proenca, dar nu la lovitura libera obtinuta in finalul meciului, ci la alte doua faze din prima repriza.

“Trebuie sa-mi cer scuze. Acela din finalul meciului a fost penalty corect, dar in prima repriza a fost simulare. Nu ar fi trebuit sa fac asa ceva”, a declarat Robben dupa meci.

Robben a primit lovitura de la 11 metri in prelungiri la contactul cu Rafael Marquez, dupa ce anterior mai avusese doua caderi in careul advers la 1-0 pentru mexicani.

Olanda a egalat scorul cu trei minute inaintea finalului prin Wesley Sneijder, dupa care Klaas-Jan Huntelaar a transformat de la punctul cu var.

“In mod obisnuit eu sunt cel care executa loviturile de la 11 metri, dar ce aceasta data eu am fost cel faultat. M-am simtit confortabil ca Huntelaar a transformat. A fost momentul lui si l-a meritat. Aproape ca mi-au dat lacrimile de emotie”, a adaugat Robben.



Robben admite ca a simulat cu Mexic