Cupa Mondiala 2014

Olandezii au fost uzi in pantaloni la primul penalty

Doi jucatori olandezi au refuzat sa bata primul penalty din semifinala de la Cupa Mondiala cu Argentina. Acest lucru a dus la ratarea loviturii, care a cimentat eliminarea echipei cu 4-2 la loviturile de departajare.

"I-am rugat pe alti doi jucatori sa bata prima oara, dar au refuzat, iar locul i-a revenit lui Vlaar", a declarat dupa meci antrenorul echipei Olandei si al lu Manchester United, Louis van Gaal.

"Acest lucru arata ca nu este usor sa executi penaltyuri", a mai spus acesta.

[news-108125]

Vlaar a venit la punctul cu var si a tras slab pe jos, iar sutul a fost parat de Romero, care apoi a respins si lovitura lui Wesley Sneijder. Olanda a ratat doua din cele patru penaltyuri contra Argentinei, dupa ce convertise patru din patru in meciul anterior cu Costa Rica.

In meciul cu Costa Rica, Van Gaal il pusese in poarta special la loviturile de departajare pe portarul Tim Krul in locul Jasper Cillessen. Krul a aparat doua lovituri, iar mutarea a fost descrisa drept una de geniu.

Contra Argentinei, Van Gaal nu a mai putut repeta aceasta mutare, pentru ca la finalul celor 120 de minute deja facuse toate schimbarile.

Fapte din meci:

1. Arjen Robben a dat o singura pasa in prima repriza.

2. Leo Messi nu a atins niciodata mingea in careu in cele 120 de minute de joc.

3. Portarul Jasper Cillessen nu a salvat nici un penalty in intreaga sa cariera. A avut 8 in campionatul Olandei, 3 in Liga Campionilor si 6 la Cupa Mondiala.



Olandezii au fost uzi in pantaloni la primul penalty