Cupa Mondiala 2014

Luis Suarez, marele absent al meciului Uruguay-Costa Rica (LIVE, 22:00)

Duelul latino-american din Grupa C nu-l va avea printre cei 22 de jucatori de pe Estadio Castelao din Fortaleza pe Luis Suarez, cel mai bun marcator din istoria echipei Uruguayului.

Operat in luna mai, atacantul de la Liverpool nu a putut fi recuperat in timp util pentru prima partida de la Cupa Mondiala, insa sunt sperante ca acesta sa apara pe teren la urmatorul meci.

In aceste conditii, Edison Cavani si Diego Forlan, jucator care a acuzat probleme stomacale in ultimele zile, vor incepe in avanposturi pentru Uruguay.

Costa Rica mizeaza in fata pe Joel Campbell de la Arsenal, jucator pe care nici multi dintre suporterii tunarilor nu l-au vazut prea des la fata.

Istorie

Pentru Uruguay va fi primul meci pe pamant brazilian de la celebra finala de Cupa Mondiala castigata in fata Braziliei pe Maracana in 1950, scor 2-1. In palmaresul “celestilor” mai exista un trofeu castigat la chiar prima editie (1930).

Statistica

Costa Rica nu a invins niciodata Uruguay in precedentele opt dispute directe in toate competitiile si a obtinut doar doua remize. Mai mult decat atat, Costa Rica a pierdut ultimele patru meciuri disputate la Cupa Mondiala si a incasat 14 goluri. Cele doua echipe s-au intalnit ultima data intr-un baraj pentru calificarea la turneul final mondial din 2010, iar Uruguay s-a impus cu scorul general de 2-1. Costa Rica are doar doua succese la Cupa Mondiala: 1-0 cu Scotia in 1990 si 2-0 cu China in 2002.

Echipe probabile

Uruguay (4-4-2): Muslera; Pereira, Lugano, Godin, Caceres; Rios, Lodeiro, Stuani, Rodriguez; Forlan, Cavani.

Costa Rica (5-4-1): Navas; Gamboa, Umana, Gonzalez, Acosta, Diaz; Bolanos, Borges, Tejeda; Campbell, Ruiz.

Meciul va fi arbitrat de germanul Felix Brych.



Luis Suarez, marele absent al meciului Uruguay-Costa Rica (LIVE, 22:00)