Cupa Mondiala 2014

Karagounis s-a retras din nationala Greciei

Pentru Giorgios Karagounis meciul pierdut de Grecia la loviturile de departajare in fata echipei statului Costa Rica, in optimile Cupei Mondiale, a fost ultimul din cariera in tricoul nationalei elene.

In varsta de 37 ani, Karagounis s-a aflat pe teren si a tras din greu pentru o calificare istorica a Greciei intre primele opt echipe din lume, insa fosta si viitoarea adversara a Romaniei nu a reusit sa profite de superioritatea numerica si a pierdut la loteria loviturilor de departajare.

Karagounis a jucat nu mai putin de 15 ani in prima reprezentativa si a adunat 139 de prezente pentru echipa Greciei, alaturi de care a cucerit in 2004 titlul european in Portugalia.

“Nu intotdeauna ai parte de asemenea despartiri in viata. Aceste meciuri si experiente reprezinta un bun prilej de relansare pentru viitor. Prezenta la Cupa Mondiala va ajuta echipa sa se mentina la acest nivel, ceea ce nu este intotdeauna usor. Noi suntem Grecia pana la urma”, a spus Karagounis.

Grecia a fost condusa de Costa Rica si din minutul 66 a evoluat in superioritate numerica dupa eliminarea lui Duarte. Abia in minutul 90 elenii au reusit egalarea prin fundasul Sokratis Papastatopoulos.



Karagounis s-a retras din nationala Greciei