Cupa Mondiala 2014

Franta merge in optimi si trimite Ecuadorul acasa

Franta a terminat miercuri noapte 0-0 contra Ecuadorului. Echipa europeana merge in optimile de finala, acolo unde va intalni Nigeria, alaturi de Elvetia care intalneste Argentina.

Franta a dominat copios partida cu Ecuadorul, care avea nevoie de victorie pentru a contracara succesul Elvetiei cu Hondurasul.

Meciul dintre francezi si ecuadorieni a fost echilibrat pana la inceputul reprizei a doua, cand capitanul Antonio Valencia (Ecuador) a fost eliminat. Cartonasul rosu a fost aratat direct, desi Valencia avusese o intrare la minge in prima faza, dupa care din inertie lovise cu talpa picorul unui francez.

Eliminarea a rupt echilibrul meciului. Francezii nu au atacat in valuri, dar au avut multe ocazii de gol. Au trimis 13 suturi pe spatiul portii ecuadoriene, majoritatea fix pe directia portarului Dominguez, ceea ce a facut ca scorul sa nu se modifice.

Dominguez a avut insa si cateva interventii foarte buna, care au pastrat poarta tarii sale fra gol, una in minutul 47 cand a deviat o minge in bara.

Ecuadorul a presat pe final, insa Arroyo nu a gasit spatiul portii franceze, iar in minutul 82 portarul Lloris s-a opus golului.

Oricum, chiar daca marca, Ecuadorul era eliminata, pentru ca o victorie cu 1-0 ii ducea la egalitate de puncte cu Elvetia, care insa castigase cu 3-0 si avansa in optimi gratie golaverajului superior.

Franta a ratat in acest meci cat pentru un intreg turneu final si in urmatorul meci este de asteptat sa invinga, pentru ca are un joc bun.



Franta merge in optimi si trimite Ecuadorul acasa