Cupa Mondiala 2014

Columbia-Grecia, un meci care ne pune imaginatia la lucru (LIVE, 19:00)

Primul gand care ne vine in minte inainte de Columbia-Grecia, meciul care deschide de la ora 19:00 ziua a treia la Cupa Mondiala, este sa ne imaginam cum ar fi aratat echipa Romaniei pentru a treia oara in istorie contra sud-americanilor in deschiderea unui turneu final.

Ar fi fost frumos, insa exercitiul de imaginatie trebuie sa se opreasca aici. Romania a ramas acasa si la tragerea la sorti cu siguranta nu ar fi nimerit in locul Greciei.

Cele doua echipe se vor infrunta pe Estadio Mineirao din Belo Horizonte, iar la centru va arbitra americanul Mark Geiger.

Asa cum deja se stie de foarte mult timp, Columbia va fi lipsita de aportul atacantului Radamel Falcao, accidentat, una dintre cele mai mari absente de la acest turneu final. In absenta lui Falcao misiunea de a marca goluri ii revine lui Teofilo Gutierrez, atacantul celor de la River Plate.

Grecia isi pune cele mai mari sperante in Kostas Mitroglou, un atacant transferat la Fulham pentru aproape 15 milioane de euro si care a marcat de opt ori pentru nationala tarii sale.

Statistica

Calificata la turneul final dupa 4-2 intr-o dubla mansa de baraj cu Romania, echipa Greciei a castigat un singur meci din cele sase disputate la precedentele doua aparitii la Cupa Mondiala. Cum in 1994 au pierdut pe linie fara gol marcat, mai ramane doar partida cu Nigeria de la turneul final din urma cu patru ani, cand s-au impus cu 2-1. Columbia a iesit o singura data din grupe, in 1990, cand a pierdut in optimi de finala in fata Camerunului.

Intalniri directe

Columbia si Grecia s-au mai intalnit pana acum o singura data, intr-un amical inaintea Cupei Mondiale din 1994 si pe care sud-americanii l-au castigat cu 2-0. Era perioada cand marele Pele vedea Columbia principala favorita la castigarea Mondialului american.

Ofensiva vs. Defensiva

Columbia este echipa cu cele mai multe suturi pe spatiul portii dintre toate formatiile participante in preliminariile sud-americane (99), in timp ce Grecia a avut a doua aparare din calificarile europene dupa Spania.

Echipe probabile

Columbia (4-4-2): Ospina; Zuniga, Yepes, Zapata, Armero; Cuadrado, Aguilar, Rodriguez, Sanchez; Gutierez, Martinez.

Grecia (4-4-2): Karnezis; Torosidis, Papasthathopoulos, Manolas, Holebas; Salpingidis, Katsouranis, Maniatis, Kone; Samaras, Mitroglou.



Columbia-Grecia, un meci care ne pune imaginatia la lucru (LIVE, 19:00)